19. dubna 2012 • 08:29

Bušili do desetičlenné hradby. Chelsea zlomíme, věří Guardiola

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josep Guardiola asi ještě teď nechápe, jak mohla Barcelona i přes drtivou převahu na Chelsea prohrát. Domácí poctivě bránili a využili jediný brejk Drogby, což v utkání rozhodlo. "Je to výzva, ale my ji překonáme," věří trenér obhájce triumfu v Champions League.



Čísla mluví jasně. Barcelona vyhrála 24:5 na střely, 72:28 v procentech držení míče, 8:1 na rohy, 8:2 na vyložené šance. Jenže jedinou gólovku využila Chelsea, vyhrála 1:0 a na Nou Camp jede s nadějným náskokem.

"Když brání v deseti ve vápně, není to jednoduché. Udělali pak jeden protiútok a vstřelili gól," smutnil po prvním semifinále Ligy mistrů Guardiola. "Nejsem tady od toho, abych hodnotil jejich styl hry. Každopádně mají hodně zkušený tým a není jednoduché hrát na Stamford Bridge," uznal kvality soupeře kouč Barcelony.

Chelsea vyrukovala na katalánské kouzelníky s chytrou taktikou, zodpovědnou defenzivou. Byť měla štěstí a v brance skvělého Čecha, nakonec Di Matteova strategie přinesla kýžený výsledek.

"Když hrajete proti Barceloně, musíte být organizovaní. Všichni ví, že je to o trpělivosti, protože oni hrají skoro pořád s balonem," vysvětloval svou strategii kouč Chelsea Roberto Di Matteo.

Na opět ležícího Didiera Drogbu pořvává i kouč Barcelony Josep Guardiola
Na opět ležícího Didiera Drogbu pořvává i kouč Barcelony Josep Guardiola


"Musíme najít jiné cesty, jak si vytvořit šance. Bránili hodně hluboko, chce to spousty trpělivosti. Ale i tak jsme měli hodně příležitostí," ohlížel se za utkáním Guardiola.

Mrzely ho gólovky, které jeho tým zahodil. Břevno Pedra, tyčka Rodrigueze, hlavička Puyola a další možnosti. Barcelona mohla v Londýně vyhrát, obhájce triumfu tentokrát zradila koncovka.

"Vypracovali jsme si 24 střel. Vytvořili jsme si strašně moc, abychom dali gól. Prohráli jsme navzdory těmto číslům - Chelsea měla štěstí, které jsme my neměli," smutnil Guardiola.

Barcelona i přes prohru zůstává mírným favoritem. Před týmy je odveta na Nou Campu, kde je domácí celek obrovsky nebezpečný. A málokdy se stane, aby před vlasními fanoušky Barcelona nevstřelila gól, což k postupu přes Chelsea potřebuje.

"Oba týmy jsou dobré, ale my jsme silnější. Najdeme recept, jak Chelsea překonat. Uvidíme, co se stane v úterý," uzavírá Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud