Karel Häring
17. května 2012 • 10:20

Liberec může narazit na Solskjaera, Sparta či Plzeň na Psotku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUPEŘI PRO EVROPSKÉ POHÁRY | Čerstvý fotbalový mistr Slovan Liberec už si může vybírat ze seznamu soupeřů pro 2. předkolo Ligy mistrů. Při losování, které proběhne 25. června, bude mezi nasazenými, stejně jako pražská Sparta a Viktoria Plzeň ve stejné fázi Evropské ligy.



 

Sedmnáctka možných adeptů ještě není zcela kompletní, ale hráči Slovanu už si můžou udělat dostatečný přehled o tom, na jak silné protivníky narazí.

Jako papírově nejtěžší se zatím jeví norský mistr FK Molde, na jehož trenérské lavičce sedí Ole Gunnar Solskjaer, někdejší kanonýr Manchesteru United, který se proslavil vítězným gólem ve finále Ligy mistrů v roce 1999.

Norské celky obvykle bývají nasazeny, ovšem Molde v posledních letech v Evropě neúčinkovalo.

Mezi dalšími soupeři jsou například Željezničar Sarajevo, KR Reykjavík nebo Skënderbeu Korcë, albánský tým vedený českým koučem Stanislavem Levým (kompletní seznam najdete na konci článku).

Nasazená bude i Sparta s Plzní

Nasazeny budou při losu 2. předkola Evropské ligy i pražská Sparta a Viktoria Plzeň, což znamená, že i ony by měly jít do duelů v roli favorita.

Oběma klubům se může stát, že se utkají s celkem, který už v minulosti z Evropy vyřadily. V případě Letenských to platí pro bosenský Širokii Brijeg či lotyšskou Liepaju. Viktoriáni si mohou dát loňské repete s Pjunikem Jerevan.

Může také dojít k česko-slovenskému souboji proti FK Senica, který by měl od příští sezony vést bývalý kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Los se uskuteční 25. června. Do pohárů nejprve vstoupí Liberec (17. nebo 18. července), hned na to se přidají Sparta a Viktoria (19. 7.).

V případě postupu do 3. předkola už Slovan, na rozdíl od Letenských a Plzně, nasazený nebude (stejně jako Olomouc, která se zapojí v této fázi EL).

Liberecké by tak čekali podstatně těžší protivníci, například FC Basilej, Anderlecht, Celtic či BATE Borisov).

Možní soupeři pro Liberec ve 2. předkole

FK Molde (Nor.), Željezničar Sarajevo, KR Reykjavík, The New Saints (Wales), Linfield Belfast*, F91 Dudelange* (Luc.), FC Valletta (Malta), mistr Černé Hory, Flora Tallinn, Něftči Baku, Šachtar Karaganda (Kaz.), Skënderbeu Korcë (Alb.), Vardar Skopje (Mak.), Ulisses Jerevan (Arm.)

Pozn. Týmy označeny hvězdičkou musí nejprve postoupit z 1. předkola

Výběr možných soupeřů pro Spartu a Plzeň ve 2. předkole Evropské ligy

Šachtor Soligorsk (Běl.), Bohemians Dublin*, FK Senica, Inter Turku, NK Osijek* (Chor.), Levadia Tallinn*, FC Fehérvár, Pjunik Jerevan*, FK Baku*, Metalurgs Liepaja*, Bangor City* (Wales), Široki Brijeg (Bos.), Skonto Riga*, Suduva* (Lit.), SK Tirana* (Alb.), Sligo Rovers (Ir.)

Pozn. Týmy označeny hvězdičkou musí nejprve postoupit z 1. předkola
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud