19. května 2012 • 23:00

Bravo Čech! Zlikvidoval penaltu, vychytal rozstřel a slaví titul v LM!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | První poločas nuda, v závěrečných minutách neuvěřitelné drama! Finále Ligy mistrů směřovalo k vítězství Bayernu nad Chelsea, Drogba dvě minuty před koncem vyrovnávací hlavičkou poslal utkání do prodloužení. Tam zaúřadoval Petr Čech, který fantasticky vychytal Robbena. Český gólman zvládl i rozstřel, kde chytil další dvě penalty a s celou Chelsea slaví vítězství v Lize mistrů!



Bitva mezi Bayernem a Chelsea po nerozhodném stavu dospěla do prodloužení, kde se poprvé vyznamenal Petr Čech.

Jestli vedoucí branka Bayernu šla malinko na vrub českého gólmana, svůj dluh spoluhráčům Čech bohatě vrátil v prodloužení a následném rozstřelu.

Nejprve zneškodnil penaltu Robbena, kterou rozhodčí pískl po zákroku Didiera Drogby na Ribéryho. Z útočníka Pobřeží slonoviny byl nejprve spasitel, když dvě minuty před koncem hlavičkou vyrovnal na 1:1. Jenže hned na začátku prvního prodloužení selhal.

VIDEO: Čech chytá penaltu Arjena Robbena v prodloužení

Ve vápně brnknul o nohu Ribéryho, verdikt rozhodčího byl jasný. Penalta! Balon si vzala domácí hvězda Robben. Jenže notorický spalovač svůj pokus nezvládl. Mířil k levé tyči, kam se vymrštil Čech a bezpečně lapil balon do náručí.

Drama vygradovalo v penaltovém rozstřelu. Petr Čech vystihl směr všech pěti pokusů hráčů Bayernu. Lahm, Goméz i překvapivý exekutor Neuer ještě proměnili, Čech vyrazil čtvrtou penaltu Oliče. Po něm na tyč vytěsnil i pokus Schweinsteigera.

Jako poslední si z hráčů Chelsea vzal balon Drogba, proměnil a "blues" mohli slavit! Petr Čech a jeho spoluhráči se dočkali prvního triumfu v historii Ligy mistrů. Raduje se i majitel klubu Roman Abramovič, kterému titul v nejprestižnější evropské soutěži scházel.

VIDEO: Závěrečný penaltový rozstřel Bayernu s Chelsea

Nejlepším mužstvem Evropy je Chelsea, ve finále Ligy mistrů porazila Bayern na penalty
Nejlepším mužstvem Evropy je Chelsea, ve finále Ligy mistrů porazila Bayern na penalty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud