2. října 2012 • 23:13

Auuu. Puyol si v pádu hrozivě vykloubil loket, Barca přišla o kapitána

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tohle opravdu bolelo. Carles Puyol si v utkání Ligy mistrů na hřišti Benfiky Lisabon ošklivě poranil ruku, ze hřiště jej odnášela nosítka. Kapitán Barcelony se zranil při hrozivě vypadajícím pádu, kdy po hlavičkovém souboji tvrdě dopadl na levou ruku. Jak dlouho bude loňskému vítězi Ligy mistrů klíčový hráč chybět, ukáží až další vyšetření.



Barcelona v poklidu kráčela za vítězstvím, po brankách Sáncheze a Fábregase vedla na portugalské půdě 2:0. Největší komplikace pro katalánský celek přišla v 77. minutě utkání, kdy přišla o svého kapitána a klíčovou postavu defenzivy Carlese Puyola.

Kapitán Barcelony naskakoval na rohový kop. Hlavičkový souboj ale neustál a z výšky dopadl tvrdě na zem. Spadl přímo na levou ruku, kterou si pravděpodobně ošklivě vykloubil.

"Čekáme na další informace, určitě přijde o El Clásico," řekl kouč Tito Vilanova bezprostředně po zápase na Benfice, který Barcelona vyhrála 2:0. Ligové derby s Realem bude hostit na Nou Campu v neděli.

Pohled na vychýlenou končetinu Puyola naháněl hrůzu. Okamžitě bylo patrné, že je zle. 34 letý stoper zůstal s bolestivou grimasou na trávníku, jeho spoluhráči zdrceně klopili zrak.

K Puyolovi okamžitě přiběhli lékaři s nosítky a za potlesku diváků jej odnesli ze hřiště. Ve stoperské dvojici ho do zbytku utkání nahradil Alex Song, letní posila z Arsenalu.

"Jako stoper jdete do souboje a nepřemýšlíte, jestli se zraníte, nebo ne. Bohužel  jsou to situace, které k fotbalu patří. Na stadionu všechno ztichlo, hráči Barcelony byli v šoku," komentoval situaci ve studiu Prima Cool trenér František Straka.

"Pro Barcelonu je to obrovská ztráta, Puyol je osobnost týmu, kapitán. V příštím zápase bude stát i Busquets, jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnají," doplnil někdejší reprezentant Marek Jankulovski, druhý z hostů v televizním studiu.

Španělský reprezentant má na zranění v poslední době smůlu. Kvůli operaci kolene  Puyol přišel o zlaté EURO, zdravotní trable ho provázejí i v nové sezoně. V srpnovém utkání s Pamplonou utrpěl zlomeninu lícní kosti, opět jej trápily bolesti kolene.

Barcelona bude mít se složením obrany velké potíže. Chybí zraněný Pique, kvůli červené kartě bude v Lize mistrů mimo i další hráč do defenzivy Sergio Busquets. Hrát nemohou také záložník Thiago či obránce Eric Abidal.

Před nedělním El Clásikem s Realem Madrid pro trenéra Tita Vilanovu rozhodně nic příjemného...

Puyol utrpěl po jednom ze soubojů zlomeninu ruky
Puyol utrpěl po jednom ze soubojů zlomeninu ruky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud