3. října 2012 • 23:05

Český sudí Královec penaltou zachránil City, Balotelli trefil bod

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Útočník Mario Balotelli má nervy ze železa. Italský průšvihář zachránil proměněnou penaltou v poslední minutě bod pro Manchester City v zápase Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Tu nařídil český sudí Pavel Královec poté, co trefil míč ruku stopera Subotiče, která byla od těla. Zápas skončil nerozhodně 1:1. Německý mistr byl dlouho k výhře blíž, vedl na půdě Citizens po trefě Reuse z 61. minuty, ale nakonec má jen bod.



Už už se zdálo, že bude Dortmund odměněn za statečný a odvážný výkon tříbodovým ziskem, jenže v 89. minutě zasáhl Agüero ranou z otočky ruku stopera Subotiče.

Publikum zabouřilo jako jeden muž, chtělo penaltu za nastřelenou ruku. Stejného názoru byl i dobře postavený rozhodčí Pavel Královec, zadul do píšťalky a Citizens mohli dosáhnout na remízu.

Protesty hráčů BVB byly marné, gólman Weidenfeller se ještě snažil rozhodit střídajícího bouřliváka Balotelliho. Ten si ale postavil míč na penaltový puntík a dal gól.

Trefu navíc doprovodil jasným gestem rukou, aby gólman Dortmundu raději mlčel. Hosté se zlobili, ale měli smůlu. Strhující bitva skončila nerozhodně 1:1.

Dortmund urval vedení po hodině hry, kdy se prosadil prudkou ranou Reus, když využil hrubice střídajícího Rodwella. Nebýt gólmana Harta, mohli ale Citizens dostat doma klidně pět gólů. Kdyby gólman Hart nezářil, mohli dostat domácí pořádný výprask.

Manažer Citizens Roberto Mancini angažoval v minulém týdnu nového asistenta z Itálie, jenž se bude věnovat speciálně hře obrany a zdá se, že ho čeká hodně práce. Manchester City totiž ještě ani jednou v této sezoně neudržel čisté konto.

A defenziva anglického celku nefungovala dobře ani tentokrát. Ve 12. minutě brankář úřadujících anglických mistrů vytáhl Götzeho ránu na tyč, šest minut před půlí pro změnu na břevno. Götze řádil, jak utržený ze řetězu. Ve 38. minutě ještě postupoval sám na gólmana z levé strany, ale míč do sítě neprocpal.

Nastřelená ruka znamenala bod pro Manchester City, který srovnal skóre v poslední minutě.Foto Reuters

V 76. minutě pak minul branku v ideální pozici Polák Lewandowski a zklamal tak tři tisícovky fandů BVB i bývalého hráče Borussie Kagawu v hledišti.

V ofenzivě byl Manchester City také nebezpečný a výčet jeho šancí vydal na pořádně dlouhý seznam. Jeho střelce však přiváděl k šílenství dortmundský brankář Weidenfeller.

Hned z první akce totiž napálil míč na branku hostů Nasri, ale gólman BVB byl pozorný. O chvíli později si zaběhl za obranu hostů Agüero, ale na gólmana Dortmundu si opět nepřišel.

Stejný hráč pak zkoušel trefit po přihrávce Silvy mezírku mezi nohama gólmana německého týmu, ten však stihl včas sklapnout kopačky k sobě. Netrvalo dlouho a Argentinec pálil z pětadvaceti metrů, ale Weidenfeller míč vyrazil. Nakonec ale kapituloval z penalty v poslední minutě. Šlágr v Manchesteru tak nepoznal vítěze.

Mario Balotelli v popředí, za ním Pavel Královec.
Mario Balotelli v popředí, za ním Pavel Královec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud