3. dubna 2013 • 15:23

Barcelona počítá padlé. Messi vynechá minimálně jeden zápas

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypjaté čtvrtfinále Ligy mistrů s PSG dopadlo pro Barcelonu mizerně. V nastavení ztratila vyhraný zápas a z Paříže si veze remízu 2:2, navíc ji na početnou marodku přibyla dvě jména. Jedno z nich je naprosto klíčové. Už v poločase střídal kvůli poraněnému svalu Lionel Messi. Argentinská superstar po středečních vyšetřeních zcela jistě vynechá víkendový ligový zápas s Mallorkou.



Barcelonu straší pohled na zraněné hráče. Po zápase s PSG se mezi ně přidali hlavní tahoun Lionel Messi a obránce Javier Mascherano. Mascherano si nezahraje asi šest týdnů, Messi určitě nebude k dispozici na víkendový zápas s Mallorkou.

Messi, který v utkání s PSG ve 38. minutě vstřelil vedoucí branku, si na konci prvního poločasu poranil sval na pravé noze a po přestávce musel přenechat místo na hřišti Cesku Fábregasovi. Mascherano zase odstoupil kvůli zranění kolenního vazu a možná si už v sezoně nezahraje.

"Svalové zranění Messiho vyřadí ze zápaso proti Mallorce, zdravotní pauza se bude odvíjet od toho, jak rychle se bude noha lepšit," uvedla Barcelona na svých internetových stránkách.

"Budeme se snažit, aby na nás ztráty těchto velkých hráčů měly co možná nejmenší vliv. Jsem si jistý, že ti další, co budou na hřišti, ze sebe vydají to nejlepší," dodal Jordi Roura, asistent kouče Tita Vilanovy.

Messi měl podobné svalové zranění už několikrát. Na jaře 2008 se zranil v utkání se Celtikem Glasgow, chyběl pak dalších pět týdnů.  V březnu 2011 se mu to samé přihodilo v utkání argentinské reprezentace, pak ale nevynechal jediné utkání.

Obě absence jsou pro Barcelonu zvlášť bolestivé. Messi je nenahraditelný v útoku, v Paříži zaznamenal už 57. gól v sezoně. Mascherano zaskakoval na postu stopera místo dalšího dlouhodobého maroda Carlese Puyola a Kataláncům pro odvetu s pařížským celkem zbyl jediný klasický střední obránce Gérard Piqué.

Další zadák Eric Abidal se teprve vrací do plné zátěže po transplantaci jater a talentovaný Adriano Correia je také zraněný. Barcelona kalamitní situaci v obranných řadách může vyřešit stažením defenzivních záložníků Sergia Busquetse či Alexe Songa.

Odvetný duel čtvrtfinále mezi Barcelonou a PSG je na programu příští středu.

Hráči Barcelony slaví vedoucí gól do sítě PSG v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů
Hráči Barcelony slaví vedoucí gól do sítě PSG v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud