3. dubna 2013 • 15:43

To je zázrak, v Malaze hřeje slunce. Snad se Dortmund neutaví!

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Konečně jsem poznal, jak v roce 2013 hřeje slunce. Před cestou do Malagy na první čtvrtfinále Ligy mistrů s Dortmundem jsem měl dilema. Mám si vzít zimní bundu, nebo ne? Protože jsem praktik, do letadla jsem usedl i se zimní prošívanou budou. Riskovat jsem prostě nechtěl. Sice jsem věděl, že v den zápasu má být v Malaze jasno a 18 stupňů, ale jistota je jistota.



Když letadlo dosedlo na ranvej, začínal jsem tušit, že zimní bunda byla velký omyl. Už před letištěm jsem měl na sobě jen mikinu a bundu jsem narval do příručního kufříku. Neuvěřitelné! Dvacet stupňů rozdíl. Z Česka jsem odlétal ráno, když bylo na nule. V Malaze jsem vyšel do ulic za sluníčka a ve 22 stupních.

Okamžitě jsem měl jasno o tom, jak vyrazím na předzápasový trénink Borussie. Hotel je zhruba 15 minut chůze od hotelu. Když se mě pak pracovník UEFA zeptal, zda chci jet na stadion autem, s díky jsem odmítnul. Procházka v triku a se sluncem v zádech se prostě neodmítá.

Na ulici jsem potkal cyklistku v kraťasech a tílku, na plácku za hotelem malí kluci hráli fotbal v trenkách a triku. Paráda, slunce prohřálo i moje tělo. Cestu na stadion La Rosaleda jsem si náležitě užil a je mi jasné, že na zápas půjdu znovu pěšky a zpátky taky.

O tom, že v Malaze je opravdu nádherně se přesvědčili v úterý večer i fotbalisté Dortmundu. V 19 hodin vyběhli na předzápasový trénink. Asi sedm z nich jich mělo tepláky. Po deseti minutách lehkého strečinku a poklusu už byli všichni v trenýrkách. Tak si říkám, aby se nám hoši z Borussie v zápase nezatavili.

Samozřejmě hrát v krásném počasí, na úžasném trávníku je radost, ale na jaře v lize a také v osmifinále Ligy mistrů proti Šachťaru byli přeci jen zvyklí na úplně jiné teploty.

Zápas vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hostem moderátora Radka Šilhána ve studiu bude ambasador Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski a trenér František Straka. Utkání bude z Malagy komentovat Radek Macháček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud