24. dubna 2013 • 00:20

To je výprask, nemá smysl mluvit o sudích, řekl zničený Piqué

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona dostala v Mnichově v úvodním semifinále napráskáno. Krutý debakl 0:4 nikdo nečekal a hvězdný tým, který je zvyklý takové příděly spíš rozdávat, jen těžko kousal takovou nálož. „To je výprask,“ uznal zklamaný obránce Gerard Piqué. Naopak hráči i funkcionáři Bayernu se topili v radosti.



Defenziva katalánského týmu byla hodně děravá, scházela jí jistota stejně jako vlasy na hlavě obránce Piquého. „Byli lepší a rychlejší než my,“ přiznal sportovně.

Nevymlouval se ani na výkon muže s píšťalkou. Kataláncům se zdálo, že druhou trefu vstřelil Gomez z postavení zavánějícího ofsajdem. Při třetí trefě zase arbitr přehlédl to, jak Müller srazil obránce Albu a Robben poté skóroval.

„Nemá smysl mluvit o rozhodčím, pro tenhle výkon není žádná omluva,“ konstatoval realisticky Piqué.

Možná si také v tu chvíli uvědomil, že Bayern mohl kopat dvě penalty za hraní rukou v pokutovém území Barcelony, jenže i tady sudí do píšťalky nezadul. „Budeme se snažit, abychom to doma v odvetě zvrátili a potěšili naše fanoušky dobrým výkonem,“ dodal.

Hráči i funkcionáři Bayernu si naživo užívali bavorský sen. Tak vysoké vítězství nikdo nečekal. „Barcelona v posledních letech dominovala celé Evropě a pokud ji porazíte takovýmhle způsobem, můžete být na sebe hrdí,“ jásal autor třetí branky Arjen Robben.

„Ještě bych ale nahlas moc nekřičel, čeká nás odveta,“ varoval. „Ale je fakt, že měli u nás jednu, maximálně dvě šance. Víc ne,“ doplnil.

„Je známé, že Barcelona má problémy ve vzduchu. Náš defenzivní výkon se blížil dokonalosti, to byl klíč k úspěchu,“ prozradil pro změnu kapitán vítězů Philipp Lahm.

Z triumfu se těšil i kouč Jupp Heynckes, kterého v létě nahradí bývalý kouč katalánského týmu Pep Guardiola.

„Samozřejmě máme radost z tak vysoké výhry a obzvlášť na této úrovni. Také ale víme, že ve Španělsku nás čeká dalších devadesát minut. Užijeme si dnešek, ale nic víc,“ prohlásil po zápase trenér Bayernu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
4:0
ONLINE
23. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 25. Müller, 49. Gomez, 73. Robben, 82. Müller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Müller (83. Pizzaro), Ribéry (88. Shaqiri) – Gomez (70. Luiz Gustavo).Trenér: Jupp Heynckes.

Hosté: Valdés – Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Alexis Sánchez, Messi, Pedro Rodríguez (83. Villa).Trenér: Tito Vilanova.

Karty

Domácí: Gomez, Javi Martínez, Schweinsteiger

Hosté: Bartra, Alexis Sánchez, Jordi Alba, Iniesta

Rozhodčí

Kassai – Erös, Ring – Bognar, Fabian (všichni Maďarsko)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

68 000 diváků

Obránce Barcelony Gerard Piqué se ohlíží po asistentovi rozhodčího poté, co skóroval Thomas Müller v úvodním semifinále Ligy mistrů. Gól platil, Bayern nakonec vyhrál 4:0.
Obránce Barcelony Gerard Piqué se ohlíží po asistentovi rozhodčího poté, co skóroval Thomas Müller v úvodním semifinále Ligy mistrů. Gól platil, Bayern nakonec vyhrál 4:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud