2. května 2013 • 08:55

Není Messi, není párty. Chyběl nám až moc, tvrdí šéf Barcelony

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absence Lionela Messiho v semifinálové odvetě Ligy mistrů prý byla jedním z důvodů dalšího debaklu s Bayernem Mnichov (0:3). Tvrdí to alespoň prezident Barcelony Sandro Rosell, podle kterého Katalánci prostě nehrají stejný fotbal jako s Argentincem v sestavě. Finalistovi nicméně pogratuloval. „Bayern byl lepší,“ uznal.



Nejvyšší představitel Barcelony Sandro Rosell po zápase řekl, že nenasadit Lionela Messiho bylo rozhodnutí trenéra Tita Vilanovy a lékařského týmu.

„Byla to škoda, ale museli jsme to skousnout,“ uvedl prezident klubu. „Pokud nejlepší fotbalista na světě není na hřišti, tým zkrátka není stejný. Nehraje jako vždycky,“ dodal.

Zcela jiný názor má stoper Gerard Pique, který k porážce přispěl vlastním gólem. „Souhlasím, že Lionel je nejlepší fotbalista planety. A když nehraje, není to pochopitelně úplně to samé. Ale nemyslím si, že by odveta byla o tolik rozdílná, kdyby nastoupil,“ řekl Pique.

Tvrdí, že rozhodl první gól. „Jakmile jsme inkasovali, totálně jsme se sesypali. Posledních 45 minut bylo hodně náročných, není to zrovna příjemná situace.“

Obránce Barcelony Daniel Alves zklamaně kráčí po Nou Campu. Jeho tým prohrál v semifinále LM s Bayernem 0:3 a vypadl s ostudou
Obránce Barcelony Daniel Alves zklamaně kráčí po Nou Campu. Jeho tým prohrál v semifinále LM s Bayernem 0:3 a vypadl s ostudou

I přes porážku 0:3 si prezident Rosell pochvaloval, jak fotbalisté Barcelony k odvetě přistoupili. „Všichni makali a ukázali, že umíme nejen vyhrávat, ale i prohrávat,“ podotkl a pogratuloval Bayernu k postupu. „Byl jasně lepším týmem, finále ve Wembley si zaslouží.“

Německého giganta chválil i Xavi, byť nejprve vyjmenoval nutné absence Puyola, Abidala, Mascherana, Busquetse a právě Messiho. „Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Bayern byl lepší,“ uznal Xavi.

Nicméně odmítl spekulovat, že německý fotbal v současnosti vládne evropskému fotbalu.

„Není fér říkat, že je lepší než ten španělský jen s ohledem na semifinále Ligy mistrů. Barcelona má stále velice kvalitní tým, který může ještě pomnoho let vítězit,“ zakončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud