25. května 2013 • 15:05

Lůzři? To už nedovolíme! Bayern se chystá zlomit prokletí Ligy mistrů

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Ta bilance mu bere klid. Potřetí za poslední čtyři roky stojí Bayern ve finále Ligy mistrů, obě předchozí však skončila krachem. Dnes ve Wembley má parta kolem kapitána Bastiana Schweinsteigera pokus číslo tři, v prvním německém finále v historii Champions League se postaví Borussii Dortmund. Dočká se konečně favorizovaný Bayern, nebo dostane přezdívku „lůzři“?



Deset. Tolik hráčů současného Bayernu zažilo nedávné finálové pády. Bolestivé rány z minula můžou být zapomenuty, pokud v londýnském souboji pokoří Borussii Dortmund. Na opačný scénář Mnichovští ani nechtějí pomyslet...

„Pokud ztratíme i třetí finále, dostaneme razítko na to, že jsme lůzři. A to nikdo z nás nechce,“ prohlásil útočník Bayernu Thomas Müller. „Dvě prohraná finále stačila, zvlášť to loňské s Chelsea strašně bolelo, byl to pro nás šok. Nastal čas Ligu mistrů konečně vyhrát,“ přidal se francouzský záložník Franck Ribéry.

Spolu s Nizozemcem Arjenem Robbenem mají na smůlu patent, oba si připsali v minulosti porážku také ve finále mistrovství světa. „Na velkou trofej čekám už strašně dlouho, věřím, že to teď přijde,“ podotkl Ribéry.

Soudě dle průběhu sezony se dá konstatovat: Kdy, když ne teď?! Z Bayernu jde strach, je nezastavitelný, na jaře z 25 zápasů nezvítězil pouze ve dvou (s Dortmundem 1:1 v lize, porážka 0:2 s Arsenalem v osmifi nálové odvetě Ligy mistrů).

Čtvrtfinále i semifi nále prosvištěl, ani jednou neinkasoval, úchvatně si poradil s Barcelonou, kterou smetl celkově 7:0. Pokud vychytá Manuel Neuer čisté konto i dnes, stane se Bayern prvním klubem, kterému se povedlo udržet nulu v pěti závěrečných utkáních play off Ligy mistrů.

„Od loňska jsme udělali velký krok dopředu. Když každý z nás dá ve prospěch týmu svůj potenciál, je velmi těžké nás porazit,“ podotkl kapitán Bayernu Bastian Schweinsteiger.

Akcie Robbena a spol. navíc zvyšuje absence záložníka Dortmundu Maria Götzeho (po sezoně přijde do Bayernu za 37 milionů eur), který nestihl vyléčit stehenní sval. Bude klíčové, zda trenér Jürgen Klopp najde vhodný způsob, jak jej nahradit.

„Bez Götzeho jsou slabší. Skvělí hráči svou nepřítomností vždycky svůj tým oslabí,“ tvrdí Schweinsteiger. Ovšem finále je specifi cká záležitost, v jednom zápase se může stát cokoli. To si Borussia dobře uvědomuje. „Víme, že Bayern můžeme porazit,“ uvedl brankář Roman Weidenfeller.

Která část Německa se ponoří v noci na zítřek do oslav? Bavorsko, nebo Severní Porýní-Vestfálsko?

Bayern šel v utkání s Dortmundem do vedení 1:0 zásluhou Krooseho
Bayern šel v utkání s Dortmundem do vedení 1:0 zásluhou Krooseho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud