22. července 2013 • 20:34

Chyby nezopakujeme, věří Vrba. Postaví Tecla, sedět bude Rajtoral

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba doufá, že jeho svěřenci v odvetě 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Sarajeva nedopustí stejnou chybu jako v úvodním duelu, v němž inkasovali ze tří střel na branku tři góly. O sestavě má víceméně jasno. Podle Sportu v útoku vsadí na Stanislava Tecla, ze záložníků začne na lavičce František Rajtoral.



Případné vyřazení by podle Vrby bylo čárou přes rozpočet, věří ale, že k němu nedojde. "Doufám, že to zvládneme. Víme, že jsme si to doma zkomplikovali. Nebyli jsme tak důrazní v defenzivě, to byla naše chyba. Nemůžeme dopustit, aby nám soupeř ze tří střel z jednoduchých situací vstřelil tři branky. Ta chyba se nesmí opakovat," řekl Vrba den před utkáním.

Zápas považuje za důležitý, ale ne nejdůležitější za dobu, co je v Plzni. "Kdybychom nepostoupili, nebylo by to zrovna příjemné. Byla by to čára přes rozpočet, ale my musíme udělat vše pro to, aby se tak nestalo," uvedl.

"Dlouhodobě se prezentujeme nějakým fotbalem a v tom chceme pokračovat. Chceme jít tou cestou a myslím, že se nemůže nic změnit," doplnil kouč.

Pohoda na tréninku. Pavel Horváth se usmívá během přípravy na odvetný zápas v Sarajevu
Pohoda na tréninku. Pavel Horváth se usmívá během přípravy na odvetný zápas v Sarajevu
O sestavě už je prý rozhodnutý. Největším otazníkem je zřejmě to, kdo nastoupí na hrotu útoku a na křídlech. "Přiznám, že o sestavě mám víceméně jasno. Budu vycházet z momentální formy, která se ukázala v těch dvou utkáních, která jsme odehráli," řekl Vrba.

Deník Sport odhaduje, že na hrotu upřednostní Stanislava Tecla, který proti Bohemians (5:0) ukončil čekání na ligový gól. Na pravé straně zálohy upřednostní Milana Petrželu, dalšího pozitivně hodnoceného hráče z úvodního ligového kola. Do sestavy se tak nedostane František Rajtoral.

Od Sarajeva očekává útočnější pojetí než v Plzni, na druhou stranu ale nevěří, že od první minuty otevře hru. "Potřebují vyhrát, takže doufám, že to bude trochu jinačí. Věřím, že v útočné fázi bude víc prostoru," uvedl plzeňský trenér.

"Na druhou stranu nevěřím, že by od první minuty otevřeli obranu. Budou kalkulovat s tím, že jim jedna branka stačí na postup. Přesto věřím, že naše ofenziva je tak silná, že nějaký gól dáme a zápas zvládneme," doplnil Vrba.

Pravděpodobná sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Petržela, Kolář, Kovařík - Tecl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud