Pavel Kalouš
24. července 2013 • 00:13

Hrdina trpěl na lavičce. Bylo to hrozné, přiznal Wágner

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SARAJEVA | Ze hřiště musel jít z taktických důvodů už ve 26. minutě, přesto se stal hrdinou utkání. Za postupem do 3. předkola Ligy mistrů totiž Plzeň v Sarajevu nasměroval bleskový gól Tomáše Wágnera. „Bylo to nejprestižnější utkání mé kariéry,“ zářil šťastný střelec.



Málokdo čekal, že se vůbec objeví v základní sestavě, jenže Wágner na sebe strhl pozornost hned po pěti minutách hry. „Dan Kolář si nabíhal na přední tyč a s sebou vzal oba beky, takže jsem na zadní tyči byl úplně sám. Chtěli jsme dát rychlý gól a to se nám povedlo,“ pochvaloval si Wágner.

Pro něj osobně to byl asi nejdůležitější gól kariéry. „Měl jsem i pár hezkých zápasů za jednadvacítku a vlastně i v Plzni, ale říkal jsem si už před utkáním, že to bude to nejprestižnější, co jsem zatím hrál. Tíha, která na nás ležela, byla obrovská,“ přiznal.

Skvěle rozjetý zápas se ale následně zvrtnul nejen pro Plzeň, ale i samotného Wágnera. Po vyloučení Václava Procházky se Západočeši dostali pod drtivý tlak, který se kouč Pavel Vrba snažil utlumit i tím, že Wágnera stáhl ze hřiště a obranu vyztužil dalším stoperem.

A hrdina utkání trpěl na lavičce. „Na lavičce to bylo strašné, fakt hrozné. Chtěli jsme udržet vedení 2:0 do poločasu, a pak jsme v poslední minutě inkasovali. Byla to pro soupeře nejlepší možnost, jak do nás dál bušit. Ale klobouk dolů před klukama, odvedli fantastickou práci,“ chválil spoluhráče.

Zatímco fanoušci Plzně až do poslední minuty trnuli, jestli Željezničar nevyrovná a utkání nezdramatizuje, Wágner se prý o postup nestrachoval. „Jsem pozitivní člověk, tak jsem věřil od začátku. I po té červené jsem klukům říkal, že se nic neděje,“ mávl flegmaticky rukou.

Plzeň teď má cestu do hlavní fáze Ligy mistrů krásně narýsovanou, v dalším kole ji totiž čeká přijatelný estonský tým Kalju. Pokud navíc přes něj přejde, v play off bude zásluhou vyřazení BATE Borisov mezi nasazenými celky. „Je to dobré, ale viděli jste sami, jak těžký byl mistr Bosny. Nesmíme nic podcenit,“ nabádá před dalším zápasem Wágner.

Na tenhle míč Pavel Horváth nedosáhl. Plzeňský kapitán jen sledoval rozehrávku sarajevského soupeře
Na tenhle míč Pavel Horváth nedosáhl. Plzeňský kapitán jen sledoval rozehrávku sarajevského soupeře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud