23. července 2013 • 22:58

Jak se zrodil postup Plzně: Chyba gólmana, vyloučení a gól z ofsajdu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si v odvetě druhého předkola Ligy mistrů mohli brzy oddechnout. Gólman Željezničaru Sarajevo Adnan Hadžič totiž udělal už v páté minutě stupidní chybu, která pomohla Západočechům do vedení. Radost vydržela Viktorii jen chvíli, protože byl vyloučen obránce Václav Procházka. Druhý gól Západočechů však dal Viktorii klid. Ta vyhrála 2:1 a postupuje.



Plzeň mohla mít na startu drobné obavy, kdyby se jako první v zápase trefili domácí, bylo by zaděláno na drama, protože první duel vyhráli Západočeši jen 4:3.

VIDEO: Podívejte se na góly ze zápasu Željezničar - Plzeň 1:2

Jenže nic takového se nekonalo. Už v páté minutě se po přihrávce Horvátha na pravém křídle prosadil Řezník, poslal míč před branku, kde jej překvapivě nezkrotil gólman sarajevského celku.

Přihrávka proskotačila až k útočníku Wágnerovi, který zblízka poslal míč do odkryté branky, a stadionem se rozlila plzeňská radost. Západočeši dobře věděli, že v tu chvíli mají k postupu do třetího předkola zase o pořádný kus blíž.

Po dvaceti minutách však přišla komplikace. Václav Procházka totiž před hranicí pokutového území nejspíš lehce zavadil o unikajícího Adiloviče a ten se poroučel k zemi.

Moment, po kterém byl Václav Procházka vyloučen...Foto Repro ČT sport

Plzeňský obránce se dušoval, že nešlo o faul, rozhodčího Capelu však nepřesvědčil a ten tak tasil červenou kartu! Následný trestný kop ale Željezničar nevyužil.

Plzeň pak sice stáhla ze hry útočníka Wágnera, jenže stejně se po necelé půlhodině těšila z druhé branky. Z drobného ofsajdu vytěžil sólo Petržela, udělal kličku brankáři a poslal míč do sítě. Jelikož asistent sudího nemával, branka platila a Plzeň v tu chvíli i v oslabení mašírovala za postupem.

Drobný ofsajd Milana Petržely před druhým gólem.Foto Repro ČT sport

Pár chvil před koncem prvního poločasu ale plzeňskou jízdu přibrzdil sarajevský záložník Jamak gólem na 2:1. Žádná další branka už ale nepadla, proto může Plzeň slavit postup do třetího předkola.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 7. • 21:00
FK Željezničar Sarajevo
FK Željezničar Sarajevo
1:2
ONLINE
23. července
21:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 45. Jamak

Hosté: 5. Wágner, 30. Petržela

Sestavy

Domácí: Hadžić – B. Čolić (13. Zeljković) , Kerla, Škaljić (67. Bajić), Urdinov – Tomić, Svraka (59. Hodžić) – Selimović, Jamak, Bučan – Adilović.Trenér: Amar Osim.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Petržela (67. Tecl), Kolář (86. Rajtoral), Kovařík – Wágner (25. Hejda).Trenér: Pavel Vrba

Karty

Domácí: Jamak, Urdinov, Selimović

Hosté: Procházka (č), Kolář, Horváth

Rozhodčí

Capela – Tomé, Rocha (všichni Portugalsko)

Stadion

Asim Ferhatović Hase Stadium, Sarajevo<br /> Kapacita: 34 630

Milan Petržela překonává brankáře Adnana Hadžiče a zvyšuje na 2:0
Milan Petržela překonává brankáře Adnana Hadžiče a zvyšuje na 2:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud