Jonáš Bartoš
13. září 2013 • 15:40

Liga mistrů nově pro mladé. City, Bayern a CSKA vyzve plzeňský dorost!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Větší zápasy asi ještě nehráli. Fotbalovou Ligu mistrů v Plzni totiž neochutná jen první tým, ale také západočeské mužstvo do 19 let! UEFA pro letošní ročník Champions League přichystala novinku. Všem zápasům základních skupin budou předcházet duely mládežnických týmů. To znamená, že v úterý před obědem se v Plzni utkají mladí hráči mistrovského celku s juniorkou anglických miliardářů z Manchesteru City.



Pro západočeské naděje těžko může existovat větší výzva. Poměří síly se stejně starými hráči patřícími do kádru jednoho z nejbohatších klubů světa. V dalších týdnech se stejně jako dospělý tým přesunou do Moskvy na zápas s CSKA, poté si zahrají proti Bayernu Mnichov, nejúspěšnějšímu celku poslední sezony.

"Osobně se těším samozřejmě hodně. Půjde o perfektní příležitost ke konfrontaci v soutěžních utkáních se špičkovými evropskými kluby a akademiemi. Vnímají to i hráči. Už v létě, kdy se k nim dostala informace o možné účasti v Youth League, měli tendence se tím zabývat, ale snažili jsme se jejich nadšení krotit. Uvědomujeme si, že to není tak úplně naše zásluha. Do této elitní společnosti se dostáváme díky kvalifikaci týmu trenéra Vrby do Ligy mistrů. Jsme ale moc rádi a těšíme se na zajímavé zápasy," řekl trenér juniorky Jiří Žilák.

Souboj juniorek vymyslela UEFA. Jistě jde o velmi zajímavý nápad. Pro mladé hráče menších klubů znamenají bitvy s evropskými giganty velkou výzvu a zajímavou konfrontaci. Zkušenosti z podobných zápasů jsou k nezaplacení, mladíkům pomůžou v dalším fotbalovém růstu.

Pro Viktorii je „Liga mistrů pro mladé“ velmi ostrou zkouškou. Soupeři českého mistra mají mnohem širší mládež, v mládežnických kategoriích nastupují nejlepší hráči vybraní z celého světa.

První zápas odehrají v rámci Lize mistrů už v úterý. Od 11:30 na stadionu v Luční ulici se juniorka jako předvoj večerního duelu utká s Manchesterem City. Devatenáctileté naděje anglického soupeře trénuje velká fotbalová osobnost Patrick Vieira.

"Nejen pro Viktorii Plzeň, ale i pro celý český fotbal se jedná o úžasnou možnost konfrontace. Duely UEFA Youth League nám ukážou, jak je na tom naše mládež ve vztahu ke špičkovým klubům. Příští týden budeme mít možnost vidět sportovní měření českého dorosteneckého fotbalu s jedním z nejvyspělejších evropských týmů a já sám jsem zvědavý, jak ta konfrontace bude vypadat," říká na startu nové soutěže také generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Na úterní zápas mladých nadějí se začnou vstupenky prodávat v pondělí od 9 hodin v klubovém fanshopu. "Bezpečnostní opatření dovolí na utkání vstup maximálně 500 divákům. Z toho část je vyhrazena pro potřeby UEFA, soupeře a také rodin samotných fotbalistů. Do prodeje tak půjde zhruba 280 vstupenek, z nichž část bude označena k sezení a větší část na stání. Cena bude symbolických 50 Kč," řekl informuje Pavel Pillár.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud