18. září 2013 • 10:57

Chybí Plzni Darida? Hořava zapadl dobře, proti City zápas zvládl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrál prakticky všechno, střed zálohy si bez něj Pavel Vrba nedokázal představit. Teď už ale Vladimír Darida patří Freiburgu. Místo něj zabral pozici v plzeňské sestavě Tomáš Hořava. Podle názoru experta i deníku Sport si pětadvacetiletý reprezentant v utkání Ligy mistrů se City vedl slušně, spolu s Pavlem Horváthem byl nejlepším domácím hráčem na place.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
0:3
ONLINE
17. září
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí:

Hosté: 48. Džeko, 53. Touré, 58. Agüero

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Hejda (66. Hubník), Procházka, Limberský – Petržela, Hořava, Kolář (61. Ďuriš), Horváth (C), Kovařík – Bakoš (84. Tecl).

Hosté: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Nastasić, Kolarov – Navas (67. Milner), Touré (80. García), Fernandinho – Nasri, Džeko (83. Negredo), Agüero.

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hubník, Pospíšil, Tecl, Ďuriš, Wágner, Koukal

Hosté: Pantilimon, Lescott, Milner, García, Rodwell, Negredo, Jovetić

Karty

Domácí: Limberský

Hosté: Kolarov, Fernandinho

Rozhodčí

Tagliavento – Tonolini, Manganelli – De Marco, Valeri (všichni ITA)

Stadion

Štruncovy sady, Plzeň

Návštěva

11 281 diváků

Před letní plzeňskou posilou ležel obrovský úkol. Poprvé vyběhl do zápasu hlavní fáze Ligy mistrů a měl uprostřed hřiště uhlídat Fernandinha, Tourého či Agüera. K tomu navíc podpořit rozehrávku a snažit se pomoct plzeňské ofenzivě.

Přesně tohle míval v Plzni na starosti Vladimír Darida. Ten už ale vyrazil za bundesligovým snem a český mistr musí bojovat bez své velké opory.

Hořava nastoupil vedle Pavla Horvátha ve středu zálohy, kde se rychle adaptoval a stal se nedílnou součástí základní jedenáctky. Technický středopolař v utkání se City potvrdil formu ze začátku sezony. Plzeň sice odešla ze hřiště s jasnou prohrou 0:3, on ale svou roli zvládl. S kapitánem Horváthem byli těmi, kdo proti hvězdnému soupeři nejvíc obstáli.

„Jestli chyběl Darida? Neřekl bych, Hořava tam zapadl dobře, navíc fotbalově Západočeši nepropadli. Propadli ale v koncovce, pokud z velkých šancí nedají gól, těžko můžou uspět,“ hodnotil utkání pro deník Sport Robert Wágner, bývalý plzeňský útočník a současný trenér třetiligového Chomutova.

Plzeň na anglického giganta neměla. Co zaznělo po zápase?
Video se připravuje ...

Výkon exolomouckého středopolaře ocenil i deník Sport, v hodnocení obdržel sedmičku, spolu s Horváthem nejvyšší známku v týmu. Vynikal především ledovým klidem a přehledem, celý zápas neudělal větší chybu. V závěru navíc mohl potěšit domácí fanoušky brankou, jenže balon z jeho nohy skončil na tyči.

„Na hřišti jsem se cítil celkem dobře, vtloukal si do hlavy sebevědomí a cítil jsem se v pohodě. Zahrát si proti takovému velkoklubu… Těžko bych pátral v paměti, jestli jsem hrál proti takovému týmu,“ přiznal po utkání.

Pro Hořavu šlo o premiérový zápas v hlavní fázi milionářské soutěže. Ze svého výkonu mohl mít radost, celkový výsledek se City ho ale moc nepotěšil.

„Je zklamání prohrát 0:3. První poločas byl celkem dobrý, ale nezachytili jsme nástup do druhého, kdy bylo během deseti minut rozhodnuto. Mohli jsme to ještě zdramatizovat, za stavu 0:1 jsme měli dobrou šanci na vyrovnání. Ale City bylo určitě lepší,“ uznal Hořava.

Trenér Vrba aspoň nemusí mít strach, že by uprostřed hřiště ztratil výraznou kvalitu. Daridův odchod samozřejmě Západočechy oslabil, nicméně v Hořavovi má zdatného nástupce.

Plzeňští smutně čekají na výkop po inkasovaném gólu
Plzeňští smutně čekají na výkop po inkasovaném gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud