5. listopadu 2013 • 04:00

Recept na Bayern? Agresivita! I hvězdy pod tlakem kazí

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ – BAYERN | ONLINE 20:45 | Pokořit současný mnichovský tým je takřka nemožné, za poslední rok se to povedlo pouze Arsenalu a Dortmundu. Viktoria Plzeň jen stěží srazí giganta k zemi, přesto s ním lze odehrát slušnou partii. Donutit jej, aby si sáhl na dno, střílet, vytvářet si šance. Klíčem jsou agresivita a aktivita.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
0:1
ONLINE
5. listopadu
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí:

Hosté: 65. Mandžukić

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník (71. Řezník) – Hořava, Horváth (C), Petržela, Kolář, Ďuriš (84. Pospíšil) – Tecl (87. Bakoš).

Hosté: Neuer – Rafinha, van Buyten, Contento, Alaba – T. Müller (59. Mandžukić), Schweinsteiger (59. Martínez), Lahm (C), Kroos, Ribéry – Götze (87. Weiser).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hejda, Řezník, Kovařík, Pospíšil, Wágner, Bakoš

Hosté: Starke, Dante, Kirchhoff, Boateng, Martínez, Weiser, Mandžukić

Karty

Domácí: Hubník, Kolář, Horváth

Rozhodčí

Lahoz – Devis, Rodriguez (všichni Španělsko)

Stadion

Doosan Aréna (11 700 - Plzeň)

Návštěva

11 360 (vyprodáno) diváků

Fotbalistům Plzně ukázali cestu dva poslední protivníci Bayernu, Hertha s Hoffenheimem. Sice o gól prohráli (2:3 a 1:2), ovšem byli nebezpeční, měli šance, spoustu střel (Hertha vypálila 10x, Hoffenheim 7x). Stejně tak předtím Freiburg a Mainz (8 a 19 střel). Přitom tato mužstva nepatří mezi německou elitu, Plzeň se s nimi může rovnat.

Jaký trumf by měla Viktoria tasit? Často se skloňuje slovo odvaha, ovšem zásadní je agresivita. Hoffenheim ani Hertha nepraktikovaly vysunutý presink, ovšem jakmile Bayern vstoupil na jejich polovinu, změnily se v šelmy, nedopřály mu klid ani prostor. K tomu při zisku míče uháněly přímočaře dopředu ve čtyřech, pěti lidech. I nejlepší borci jsou jen lidé, pod tlakem kazí.

V Allianz Areně si dovolili Západočeši luxus – hráli bezkontaktně, což nestačí ani na divizní soupeře. Že Plzeň agresivitu v arzenálu má, ukázala v pátek s Jabloncem, který roznesla 6:1.  Pravdou ovšem je, že protivníci v bundeslize mají příznivější výchozí pozici, s Bayernem se utkávají pravidelně, zatímco Plzeň si giganta „osahala“ premiérově.

Teď už ale ví, na čem je, mohla by naplnit scénář z podzimu 2011 ze střetu s Barcelonou. Na Nou Campu se viktoriáni nedostali k brance, v odvetě, do vyloučení stopera Čišovského, to vypadalo jinak – do Barcy se zakousli, ovládli úvodní dvacetiminutovku, pálili a i přes vysokou porážku 0:4 byli fanoušci nadšení.

Sympaťáci z Bayernu, v Plzni se fanouškům podepisoval i Ribéry
Video se připravuje ...

Hvězdy by mohly být Plzni v odvetě nakloněny. Po delší době v lize válela, naopak Bayern, přestože trumfem v Hoffenheimu vyrovnal rekord bundesligy v počtu zápasů bez porážky v řadě (36), kouče Pepa Guardiolu namíchl. Dokonce natolik, že připustil, že v herním konceptu musí něco změnit.

Během pondělního tréninku obcházel jednotlivé hráče, debatoval s nimi. Nejdéle se zastavil u záložníka Bastiana Schweinsteigera. „Jsi jeden z mých nejdůležitějších hráčů. A důležití hráči používají hlavu,“ říkal mu, přičemž divoce gestikuloval.

Dnešní titulní strana deníku SportFoto spo

Fotbalisté Plzně na tréninku před úterním zápasem Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.
Fotbalisté Plzně na tréninku před úterním zápasem Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud