11. března 2014 • 12:37

Wenger se obává sudího: Rád bych s Bayernem dohrál v jedenácti

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BAYERN - ARSENAL 20:45 ONLINE | Fotbalisty londýnského Arsenalu čeká dnes večer nesmírně těžký úkol: Vůbec poprvé ve své historii překonat porážku z prvního klání dvojzápasu Ligy mistrů. Do špatné situace je dostal domácí výsledek 0:2 z úvodního osmifinále proti Bayernu Mnichov, které navíc hráči trenéra Arséna Wengera dohrávali jen v deseti. "Už třikrát nám byl v Lize mistrů vyloučen hráč. Pokaždé za zvláštních okolností," prohlásil francouzský kouč.



Až jeho svěřenci nastoupí k odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu, bude kouč Arsenalu Arséne Wenger vedle zázraku doufat v jediné: dobrý výkon rozhodčího. Už od únorového utkání s mnichovským soupeřem totiž v sobě nosí údajnou křivdu způsobenou právě mužem s píšťalkou.

"Rozhodčí ten zápas zabil," stěžoval si tehdy Wenger po porážce 0:2. V závěru první půle totiž přišel o svou brankářskou jedničku Szczesného, který ve vápně fauloval Robbena a byl vyloučen. "Šel po míči, Robbena se pouze dotknul, ale ten to přihrál," řekl 64letý šéf lavičky londýnského klubu.

Jenže sudí Nicola Rizzoli jeho názor nesdílel a chvíli před přestávkou polského gólmana vykázal ze hřiště. Následnou penaltu sice Alaba neproměnil, ale ve druhém poločase se trefili Kroos s Müllerem a zařídili tak před zápasem v Mnichově jen těžko překonatelnou výhodu.

Možná proto, aby svému týmu zařídil v konfrontaci s jasným favoritem alespoň nějakou šanci, tak Wenger už před večerním výkopem rozjel tlak na Rizzoliho nástupce Sveina Moena. Francouzský manažer Arsenalu není přesvědčen, že arbitr z norské ligy je – mírně řečeno – zárukou kvalitního rozhodování.

Obavy z kvality norského sudího

"Rádi bychom dobrého sudího. A v čím kvalitnější lize rozhodčí působí, tím lépe pak píská," naznačil Wenger, že pětatřicetiletý Moen – jeden z nejmladších mužů na seznamu elitních sudích UEFA – by nemusel na šlágr osmifinále Ligy mistrů stačit.

Zmar a zlost německého založníka Mesuta Özila.Foto Reuters

"A o to lépe je schopný odhalit, když se ho hráči snaží ošálit. Takové situace přitom někdy rozhodují celý zápas," dodal Wenger.

Moen, v civilním životě řidič sanitky, podle jeho slov do této kategorie zřejmě nezapadá, neboť řídí utkání v norské lize.

"Ale když píská soutěž, která není tak rychlá... nevím, ale já nechci rozhodčí před zápasem řešit," dodal paradoxně Wenger.

"Hráč, který si zaslouží červenou, nemůže zápas dohrát, ale stejně tak nechcete mít zkažený celý zápas. A pokud je rozhodčí zkušený, tak mu to může pomoci posoudit právě takové náročné situace," ukončil Wenger téma Moen. Nor však nebyl jediným terčem jeho kritiky.

"Už několikrát jsme v Lize mistrů dohrávali v deseti. A pokaždé za zvláštních okolností," postěžoval si kouč Arsenalu na dřívější údajná příkoří ze strany rozhodčích.

"Ve finále Ligy mistrů, před třemi lety na Camp Nou," připomněl Wenger incidenty z let 2006 a 2011, které shodou okolností spojuje tehdejší soupeř Arsenalu: španělská Barcelona.

Ve finále nejprestižnější evropské klubové soutěže byl po dvaceti minutách hry vyloučen brankář Lehmann a Arsenal tehdy prohrál 1:2, ve druhém případě viděl červenou kartu po druhé žluté za hraní míče po odpískání Van Persie v osmifinále Champions League.

"A naposledy proti Bayernu," dodal trenér Londýňanů o již zmíněném únorovém utkání. "Doufám, že tentokrát dostaneme šanci dohrát zápas v jedenácti proti jedenácti," uzavřel Wenger. Zdali se mu přání splní, to se ukáže už dnes od 20:45.

Zápas Bayern Mnichov - Arsenal budeme sledovat na iSport.cz online ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud