19. března 2014 • 04:59

"Dárek" pro Kalase: Mourinho ho poslal na hřiště jen na pár vteřin!

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Kalas prožil v úterý premiéru v Lize mistrů. Jenže při vítězství své Chelsea nad Galatasarayem 2:0 a pohodovém postupu do čtvrtfinále nablýskané soutěže strávil na trávníku jen pár závěrečných vteřin. Stačil se proběhnout po hřišti, po zápase se objal s Didierem Drogbou, ale to bylo všechno. Ze svého fotbalového umění nemohl předvést nic.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 3. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
18. března
20:45
Galatasaray Istanbul
Galatasaray Istanbul
Góly

Domácí: 4. Eto´o, 42. Cahill

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian (90+3. Kalas), Ramires, Oscar (82. Schürrle), Lampard, Hazard – Eto´o (86. Torres).

Hosté: Muslera – Eboué (77. Hajrović), Chedjou, Kaya, Telles – Yilmaz (54. Bulut), Kurtulus (67. Balta), Inan (C), Melo, Sneijder – Drogba.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Luiz, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Ceylan, Burdisso, Balta, Sarioglu, Gülselam, Hajrović, Bulut

Karty

Domácí: Oscar, Ivanović

Hosté: Melo, Drogba, Inan

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Stamford Bridge, London

Staronový trenér Chelsea José Mourinho talentovanému mladíkovi z Česka před sezonou sliboval, že ho po doléčení zranění nechá za áčko Blues odehrát aspoň dvacet zápasů.

Realita? Debut v poháru proti Arsenalu, kde odehrál minutku. A úterní, ještě o hodně kratší, premiéra v Lize mistrů. Oficiální statistiky sice Kalasovi napočítaly 34 vteřin, ve skutečnosti ale na hřišti v nepřerušené hře pobyl snad jen pět vteřinek.

To je pro rozvíjejícího se fotbalistu, který potřebuje hrát a sbírat zkušenosti snad spíš k naštvání.

„Chci nějak tu sezonu dokončit, abych neztratil moc a pak se posunout někam, kde doopravdy budu hrávat a bude všechno tak, jako tehdy v Holandsku,“ nechal se Kalas slyšet před časem po zápase reprezentační jednadvacítky.

I ta trpí nedostatkem jeho herní praxe. Ale v Chelsea dvacetiletý obránce zřejmě vysněnou šanci asi nedostane. Navzdory slibům a ujištěním. Ještě na konci zimního přestupového období Mourinho říkal, že Kalase na hostování nikam nepustí. „Takového hráče potřebujeme,“ prohlásil. Zatím to ale dává najevo hodně podivně…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud