2. dubna 2014 • 14:14

Chcete říct sestavu? Tady je, ukázal Mourinho papír. Pak ho zmuchlal

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | PSG – CHELSEA | José Mourinho si na apríla vystřelil z novinářů. Ti chtěli vědět, jakou sestavu nasadí do dnešního čtvrtfinálového utkání Ligy mistrů proti PSG. Vzal prázdný papír a začal číst: „Čech, Ivanovič, Cahill, Azpilicueta...“ Jenže sestavu nedokončil a začal se smát.



Jeden z novinářů ho nabádal, aby ve čtení sestavy pokračoval. „A dál?“ ptal se. Mourinho se usmál, papír vzal a zmuchlal. Vtip je v tom, že na něm nebylo zřejmě ani nic napsaného a vyjmenoval pouze obranu, která v tomto složení nastupuje celkem pravidelně.

Po nečekané prohře 0:1 s Crystal Palace tak Mourinho dorazil na tiskovou konferenci v dobré náladě. A neodolal si během aprílového dne vystřelit z přítomných žurnalistů.

Portugalský kouč mluvil také o největší hvězdě soupeře Zlatanu Ibrahimovicovi, který má v posledních 48 utkání za PSG a švédskou reprezentaci neuvěřitelnou bilanci: 47 vstřelených branek. „Je to vynikající útočník,“ souhlasí Mourinho. „Jen je škoda, že nikdy nehrál v nejlepší lize na světě (Premier League). Takže v jeho životopise bude vždycky chybět nejlepší ligová trofej,“ rýpnul si do kamaráda.

Pak ale dodal, že Ibrahimovic má za sebou bohatou a úspěšnou kariéru. A právem je považován za jednoho z nejlepších hráčů na světě.

„Někteří lidé říkají, že je to problémový člověk. Ale pro mě jsou problémoví hráči, kteří nechtějí vyhrávat, nepracují na sobě, nechtějí být nejlepší. On vyhrávat chce, pracuje tvrdě a chce být nejlepší. Ano, má velké ego, velké sebevědomí. Ale pro mě to nebyl žádný problém,“ doplnil Mourinho.

Jako dva přátelé spolu prý nesouhlasili pouze jednou. V momentě, kdy švédský zabiják přestupoval do Barcelony a Mourinho jej přesvědčoval, aby si transfer rozmyslel a zůstal v Interu.

Edinson Cavani na tréninku během rozhovoru se šéfem klubu Nasserem al-Khelaifim
Edinson Cavani na tréninku během rozhovoru se šéfem klubu Nasserem al-Khelaifim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud