1. května 2014 • 13:52

Hazard rýpal do taktiky Mourinha: Chelsea není stavěná na hraní fotbalu

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Eden Hazard si po středečním vyřazení Chelsea v semifinále Ligy mistrů od Atlética Madrid rýpl do taktiky svého trenéra Josého Mourinha. Podle belgického fotbalisty londýnský tým doma prohrál 1:3, protože není stavěný na hraní fotbalu, ale jen na rychlé protiútoky.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
1:3
ONLINE
30. dubna
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 36. Torres

Hosté: 44. Adrián, 61. D. Costa, 72. Turan

Sestavy

Domácí: Schwarzer – Ivanović, Cahill, Terry (C), Cole (54. Eto´o) – Willian (77. Schürrle), Ramires, Hazard, Luiz, Azpilicueta – Torres (67. Ba).

Hosté: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago (C), M. Suárez, Turan (83. C. Rodríguez) – D. Costa (76. J. Sosa), Adrián (66. Raúl García).

Náhradníci

Domácí: Hilário, Kalas, Oscar, Schürrle, van Ginkel, Ba, Eto´o

Hosté: Aranzubia, Alderweireld, García, Rodríguez, Diego, Sosa, Villa

Karty

Domácí: Cahill

Hosté: D. Costa, Adrián

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Di Liberatore

Stadion

Stamford Bridge, London

"Chelsea není nastavená na to, aby hrála fotbal. Chelsea je nastavená na brejky. Jsme v nich dobří, trošku jako Real Madrid proti Bayernu Mnichov (v druhém semifinále Ligy mistrů)," řekl Hazard v rozhovoru s francouzskou televizí.

Anglické mužstvo díky defenzivní taktice v úvodním semifinále v Madridu uhrálo bezbrankovou remízu. V odvetě na stadionu Stamford Bridge pak sice Chelsea vstřelila díky Fernandu Torresovi v 36. minutě vedoucí gól, ale potom selhala v defenzivě a umožnila Atléticu třikrát skórovat.

Johnu Terrymu zbyly po odvetě s Atlétikem jen oči pro pláčFoto Reuters

"Nevím, co nám chybělo. Po brance jsme měli zápas ve vlastních rukou. Gól do šatny nám ublížil a po změně stran už jsme nedokázali být lepší. Možná chtěli do finále víc než my," uvažoval Hazard.

"Byl to intenzivní zápas, krásný pro diváky s šancemi na obou stranách. Jsem smutný, ale logicky to musím respektovat. Oni si zasloužili postoupit," přidal třiadvacetiletý ofenzivní středopolař.

Mourinhův styl zaměřený na obranu byl kritizován i po nedělním ligovém vítězství 2:0 na hřišti Liverpoolu.

Jeho trenér Brendan Rodgers dokonce prohlásil, že soupeř ve svém pokutovém území zaparkoval dva autobusy.

"Mužstvo Chelsea v tomto okamžiku nemá dostatek kreativity, aby rozebralo soupeře," řekl po prohře s Atléticem někdejší stoper Liverpoolu a televizní expert Jamie Carragher. "Chelsea má tolik ofenzivních talentů, ale v šesti semifinále Ligy mistrů dala jen dva góly," připomněl bývalý anglický reprezentant.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud