30. dubna 2014 • 22:40

Krach Chelsea, finále Ligy mistrů si zahraje Atlético Madrid

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlética Madrid postoupili do finále Ligy mistrů, kde se utkají se svým městským rivalem Realem. Svěřenci Diega Simeoneho otočili odvetné semifinále na hřišti Chelsea a zvítězili 3:1. Úvodní zápas skončil bezbrankovou remízou. Atlético si zahraje finále elitní evropské soutěže poprvé od roku 1974. O novém šampionovi se rozhodne 24. května v Lisabonu.



ONLINE zápasu Chelsea - Atlético Madrid >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
1:3
ONLINE
30. dubna
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 36. Torres

Hosté: 44. Adrián, 61. D. Costa, 72. Turan

Sestavy

Domácí: Schwarzer – Ivanović, Cahill, Terry (C), Cole (54. Eto´o) – Willian (77. Schürrle), Ramires, Hazard, Luiz, Azpilicueta – Torres (67. Ba).

Hosté: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago (C), M. Suárez, Turan (83. C. Rodríguez) – D. Costa (76. J. Sosa), Adrián (66. Raúl García).

Náhradníci

Domácí: Hilário, Kalas, Oscar, Schürrle, van Ginkel, Ba, Eto´o

Hosté: Aranzubia, Alderweireld, García, Rodríguez, Diego, Sosa, Villa

Karty

Domácí: Cahill

Hosté: D. Costa, Adrián

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Di Liberatore

Stadion

Stamford Bridge, London

Brankář Chelsea Petr Čech, jenž kvůli vykloubenému ramenu nedochytal první zápas, přes účast na úterním tréninku očekávaně nebyl ani na lavičce, kde zůstal obránce Tomáš Kalas. V základní sestavě "Blues" naopak nastoupili další rekonvalescenti Terry a Hazard.

Atlético mohlo jít na stadionu Stamford Bridge do vedení už po čtyřech minutách, když Kokeho nepovedený centr překvapil veterána Schwarzera a odrazil se od břevna. Na druhé straně Luizovy efektní nůžky těsně minuly tyč.

Chelsea ukončila bezbrankový stav semifinále v 36. minutě. Akci Williana a Azpilicuety pohotově zakončil tečovanou střelou Torres, odchovanec a bývalý kapitán Atlética.

Hosté však dokázali minutu před pauzou vyrovnat. Juanfranův míč z pravé strany před Schwarzerem minuli dva bránící hráči a neobsazený Adrián se trefil do horního růžku.

Krátce po změně stran o sobě dal poprvé vědět gólman Atlética a kmenový hráč Chelsea Courtois, když vyrazil Terryho hlavičku. Lídr španělské ligy po hodině hry skóre otočil. Střídající Eto'o fauloval v šestnáctce Diega Costu, který následnou penaltu s přehledem proměnil.

Po Luizově tyči a dalším pohotovém zákroku Courtoise v 72. minutě madridské mužstvo definitivně rozhodlo. Po dalším Juanfranově centru trefil Arda Turan hlavou břevno a pak sám z dorážky skóroval.

Domácí tak ukončili šestnáctizápasovou sérii bez porážky se španělskými soupeři a nebudou mít šanci navázat na triumf v Lize mistrů z roku 2012. Atlético ani ve dvanáctém utkání v tomto ročníku LM neprohrálo.

Odvetný zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Chelsea FC - Atlético Madrid 1:3 (1:1)

Branky: 36. Torres - 44. Adrián, 60. Diego Costa z pen., 72. Arda Turan. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Di Liberatore (všichni It.). ŽK: Cahill - Diego Costa, Adrián. Diváci: 38.000. První zápas: 0:0, postoupilo Atlético.

Chelsea: Schwarzer - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole (54. Eto'o) - Ramires, Luiz - Willian (77. Schürrle), Hazard, Azpilicueta - Torres (67. Ba). Trenér: Mourinho.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Tiago, Mario Suárez - Koke, Arda Turan (84. Cristian Rodríguez) - Adrián (66. Raúl García), Diego Costa (76. Sosa). Trenér: Simeone.

Ze země se sbírá kapitán John Terry
Ze země se sbírá kapitán John Terry

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud