2. května 2014 • 04:40

Ignoroval příští jedničku? Mourinhovi nestál nástupce Čecha ani za pozdrav

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neviděl ho, nebo ho záměrně přehlédl? José Mourinho před výkopem odvety semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Atlétikem v tunelu srdečně pozdravil Tiaga Mendese, zato Thibauta Courtoise minul bez povšimnutí. Belgický gólman, který by se v létě měl vrátit do Londýna, pak skvělým výkonem „blues“ pomohl vyřadit.



O Courtoisovi se hovoří jako o nástupci Petra Čecha na pozici brankářské jedničky Chelsea. Zaznívají hlasy, že by se Belgičan měl na Stamford Bridge přesunout dokonce už v létě. Z Atlétika, kde hostuje poslední tři roky, by jeho přesunu nemělo nic bránit.

Své první vystoupení na Stamford Bridge navíc jednadvacetiletý brankář zvládl fantasticky. Domácí borce vychytal ve třech velkých šancích a svůj tým nasměroval do Lisabonu, kde se Atlétiko na konci května ve finále milionářské soutěže popasuje s městským rivalem Realem.

Takového gólmana je ve Španělsku škoda, mají jasno fanoušci.

"Jedna minuta v druhém poločase rozhodla všechno. Minuta, ve které gólman Atlétika předvedl neuvěřitelný zákrok proti Terryho hlavičce a kdy penalta zlomila utkání," pochválil Mourinho belgického gólmana v rozhovoru těsně po utkání.

Před zápasem ale stejnému muži jednapadesátiletý kouč nevěnoval ani pohled. V tunelu cestou na hřiště kolem Courtoise prošel se sklopenou hlavou a pozornost raději věnoval žáčkům akademie Chelsea a Tiagovi, kterého v sezoně 204/2005 v Chelsea trénoval.

Podívejte se na "setkání" Mourinha s Courtoisem

Možná Mourinho belgického brankáře přehlédl, byť to s Courtoisovou výškou dosahující téměř dvou metrů jde jen stěží, nebo se nechtěl rozptylovat před klíčovou bitvou. Nebo ho neviděl, to ví jen on sám.

Možnost vyjasnit si tento moment budou mít oba aktéři už v létě, kdy se možná potkají v jedné šatně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud