5. srpna 2014 • 04:50

Španělé jsou paf z Lafaty. Letní Zlatá kopačka, oceňují střelecké umění

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanského kapitána oslavují i ve Španělsku. Jízdy Davida Lafaty v Lize mistrů si všiml největší deník Marca, který mimo jiné spočítal, že letenský kanonýr střílí v Lize mistrů gól každých 21 minut a zadělal na noční můry trenérům Levadie Tallin a Malmö.



Neskutečné gólové představení sparťanského kapitána Davida Lafaty nadchlo všechny fotbalové příznivce. Kanonýr totiž v Lize mistrů nasbíral už osm tref během dvou utkání (v odvetě proti Levadii Tallin pouze střídal, zahrál si jen 11 minut). Suverénně vládne tabulce střelců, za ním je Miroslav Radovič z Legie Varšava.

Španělský Deník Marca, který se denně dostane do ruky více než 2,5 milionům lidí, čtenářům tvrdí, že přestože se nejedná o žádného světoznámého hráče, který nikdy nevyhrál Zlatý míč a ani nebyl na titulce žádných světových časopisů, dokázal se dostat do podědomí a způsobil noční můry minimálně dvěma lidem - ukrajinskému brankáři Romanu Smiskovi a Švédovi Robinu Olsenovi.

Deník Marca, který čte denně přes 2,5 milionu lidí, oslavuje Davida Lafatu Deník Marca, který čte denně přes 2,5 milionu lidí, oslavuje Davida LafatuFoto Deník Marco

Během 73 minut v utkání proti Levadii Tallin nastřílel pět gólů, další mu neuznali, protože se míč odrazil od hráče soupeře. Se švédským Malmö to sice ze začátku tak růžově nevypadalo, ale Lafata ukázal, že se na něj mohou sparťané spolehnout. Nepřiznivý vývoj utkání dokázal hattrickem otočit ve prospěch Sparty.

Úkol Malmö je nyní zcela jasný. Hráči budou chtít za každou cenu Lafatu zastavit. Dokáže přidat i devátý gól? Spartu čeká odvetné utkání 3. předkola Ligy mistrů s Malmö ve Švédsku. Zápas se hraje ve středu 6.8. od 19 hodin SEČ.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud