20. srpna 2014 • 15:00

Demba Ba málem dal Arsenalu parádní gól. Z výkopu trefil břevno!

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože úterní utkání play off do Ligy mistrů mezi Besiktasem Istanbul a Arsenalem skončilo bezbrankovou remízou, gólem však mohl rozhodnout útočník Demba Ba krátce po začátku zápasu. Hned po výkopu zavařil brankáři Arsenalu Wojciechu Szczesnymu. Z poloviny hřiště vykopl balón na bránu a trefil břevno!



MATCH OVERVIEW LEGACY

Kdyby se to podařilo, byl by pravděpodobně nejlepší gól letošního ročníku Ligy mistrů. V utkání o postup do základní skupiny mezi Besiktasem a Arsenalem se blýskl senegalský útočník Demba Ba, který do Turecka přestoupil loni v létě z londýnské Chelsea. Brankář hostí by si takový gól za rámeček určitě nedal.

Vše začalo zcela nevinným úvodním výkopem, který obstaral právě Demba Ba. Zkusil míč vykopnout obloučkem až k bráně, a pak jen sledoval, jak to celé dopadne.

A nebyl daleko od gólu! Míč totiž trefil do břevna. Brankář Arsenalu po něm pro jistotu vyskočil, balon se však naštěstí pro Arsenal odrazil zpátky do hřiště. Zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou.

"Nebylo to nic připraveného, bylo to instinktivní," řekl Ba. "Těsně před výkopem na mě Özyakup mrknul a řekl mi, ať se podívám, kde stojí jejich gólman. Viděl jsem, kde je, a řekl si: 'OK, zkusím to'. Risknul jsem to a málem to tam spadlo," dodal devětadvacetiletý senegalský útočník.

 Demba Ba se blýskl už ve třetím předkole Ligy mistrů, kde Besiktas vyřadil Feyenoord Rotterdam. V odvetném utkání totiž dokázal vstřelit hattrick a posunout tak svůj celek do další vyřazovací části. Bez šance není turecký klub ani před odvetou s favorizovaným Arsenalem.

Souboj mezi Nacho Monrealem a Pekdemekem.
Souboj mezi Nacho Monrealem a Pekdemekem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud