17. září 2014 • 14:58

Dresy sudích přinesly zmatek. Hráči Arsenalu přihrávali hlavnímu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Přišlo vám na úterních zápasech Ligy mistrů něco zvláštního? Pokud ano, určitě jste zaregistrovali nové dresy rozhodčích. Firma Adidas představila speciální sady pro elitní klubovou soutěž. Změněná vizáž ale přinášela problémy, sudí se na trávníku pletli s hráči. To způsobilo komplikace například v zápase Dortmundu s Arsenalem a UEFA si vyslechla řadu kritik.



Říká se, že dobrým rozhodčím je ten, kdo v zápase téměř není vidět. Tohle pravidlo ale UEFA převrací naruby. Dresy, do kterých v úvodním dnu nového ročníku Ligy mistrů oblékla své sudí, byly hodně nápadné a vzbudily negativní reakce.

Jedna sada pro rozhodčí má černá trika, šedé trenky a černé stulpny, ve druhé k šedivým trenkám přichází světle modrá varianta. Rozhodčí v ních hodně připomínají hráče, na trávníku během úterních zápasů docházelo ke zmatkům.

Asi nejvíc se to projevilo v utkání Borussie Dortmund s Arsenalem (2:0). Hostům se několikrát stalo, že balon přenechali portugalskému sudímu Olegário Benquerencovi v domnění, že nahráli svému kolegovi z týmu.

UEFA tak možná bude donucená nové modely stáhnout a rozhodčí obléct do klasičtějších barev a kombinací.

Slovinský sudí Matěj Jug rozhodoval utkání Ligy mistrů mezi Liverpoolem a LudogoretsemFoto Profimedia.cz

Slovinský rozhodčí Matěj Jug
Slovinský rozhodčí Matěj Jug

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud