3. února 2015 • 14:37

Od podzimu vysílá Ligu mistrů O2 TV. ČT má úterní zápasy i finále

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví fanoušci si budou muset zvyknout na nové pořádky ve vysílání Ligy mistrů. Digitální televize O2 TV získala práva na příští tři ročníky prestižní soutěže a připravuje vlastní placený sportovní kanál. Ten od září nabídne celkem 130 utkání z každé sezony elitní soutěže včetně obou semifinále a finále. Výjimkou bude jeden úterní zápas, úterní semifinále a finále, který by měl zůstat České televizi. Na Prima Cool Liga mistrů po této sezoně končí.



Počet zápasů vysílaných na placených kanálech se v Česku postupně blíží zvyklostem ze západní Evropy. Přesto Liga mistrů zůstane i na veřejnoprávní obrazovce. Kromě jednoho vybraného přenosu z úterního hracího dne nabídne ČT i přenos z úterního semifinále a společně s O2 TV bude vysílat i finále.

"Kromě toho máme i práva na Superpohár a právo první volby při hracím dni Evropské ligy," řekl iSport.cz výkonný ředitel programu ČT Sport Jiří Ponikelský.

02 sází na šíři nabídky. "Sledování fotbalu tak dáváme úplně nový rozměr. Každý hrací den si totiž zákazník bude moci vybrat, jaký zápas bude chtít sledovat. Všechny úterní a středeční zápasy včetně finále tak budou tvořit nejširší fotbalovou nabídku na trhu," uvedl marketingový ředitel O2 pro segment domácností David Duroň.

Práva na Ligu mistrů dosud měla Prima s Českou televizí, kterým v létě vyprší kontrakt. Kanál Prima Cool vysílal jedno vybrané utkání v úterý i ve středu, ČT sport nabízel jeden středeční zápas; teď se pravděpodobně ujme jednoho úterního utkání.

Počet zákazníků televize O2, která už má v nabídce přenosy z anglické Premier League, v lednu překročil 184 tisíc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud