16. prosince 2014 • 15:59

Nejlépe placený expert v televizi? Henry si vydělá 868 milionů

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nejlepšího střelce v historii Arsenalu bude zřejmě nejlépe placeným televizním expertem na světě. Thierry Henry dnes oznámil konec veleúspěšné fotbalové kariéry, obdivovatelé francouzského kanonýra však smutnit nemusí. I nadále se bude věnovat fotbalu, kývl totiž na nabídku televize Sky Sports, kde bude působit v roli experta. S britskou stanicí podepsal kontrakt na neuvěřitelných 25 milionů liber (868 milionů korun).



V Realu Madrid vybudovali Galacticos na hřišti, ve studiu Sky Sports si staví extra silný tým z bývalých fotbalových veličin. Henry se přiřadí po bok Jamieho Carraghera, Jamieho Redknappa, či Garyho Nevilla a bude monitorovat především zápasy Arsenalu v Premier League a Lize mistrů.

„Hrál jsem za nejlepší kluby na světě a teď se podle mého názoru spojím s nejlepším televizním týmem,“ oznámil hráč, který kromě Arsenalu působil i v Barceloně, Juventusu, či Monaku.

Henry by se měl stát hlavní reklamní tváří Sky Sports. Práci televizního experta si poprvé vyzkoušel minulou zimu, během mistrovství světa v Brazílii rozebíral zápasy pro BBC, na obrazovce by se v nové roli měl natrvalo objevit po novém roce.

„Pro obránce po celém světě je to úleva, že končí. Byl to určitě nejtěžší soupeř, kterému jsem kdy čelil a možná nejlepší hráč Premier League, co jsem kdy viděl. Jsem rád, že jsme konečně na stejné straně,“ vzkázal exliverpoolský Jamie Carragher, který také působí u Sky Sports.

Henry prožil pohádkovou kariéru. Na vrcholné klubové úrovni působil rovných dvacet let. Nad hlavu zvedl více než 35 významných klubových a individuálních trofejí. S Francií dobyl titul mistrů světa i Evropy. Vyhrál anglickou, španělskou i francouzskou ligu, v dresu Barcelony i Ligu mistrů. Nastřílel přes 300 klubových gólů, ve francouzském dresu vsítil 51 branek. Naposledy působil v americkém New York Red Bulls, kde na konci listopadu roku 2014 úchvatnou kariéru ukončil. 

Thierry Henry při přestupu do Arsenalu s trenérem Arsénem Wengerem v roce 1999
Thierry Henry při přestupu do Arsenalu s trenérem Arsénem Wengerem v roce 1999

VIDEO: TOP 25 gólů Thierry Henryho

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud