17. února 2015 • 04:20

Startuje vyřazovací fáze LM. Mourinho dá spíš šanci Čechovi

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den, na který fotbaloví fanoušci netrpělivě čekali. V úterý večer začnou první osmifinále Ligy mistrů. PSG přivítá Chelsea, Šachtar Doněck vyzve Bayern. V Anglii se hodně řeší otázka, zda kouč "Blues" José Mourinho dá opět šanci Petru Čechovi. Sám trenér volbu odmítl prozradit, přesto někteří odborníci i fanoušci na Ostrovech tipují, že český gólman nakonec dostane večer přednost před mladším Courtoisem.



V probíhající sezoně Ligy mistrů má zatím bilanci tří odchytaných zápasů a dvou inkasovaných gólů. Mezi tyče se postavil Petr Čech i naposledy v lize, kdy Chelsea porazila Everton 1:0. Právě z tohohle utkání vychází názory některých expertů a také fanoušků „blues“, že kouč José Mourinho dá opět přednost českému gólmanovi.

Thibaut Courtois podle nich působil v posledních zápasech nejistě, zatímco Čech se v souboji s Evertonem zaskvěl klíčovými zákroky a má lepší formu než belgický konkurent. „Byl neocenitelný, ukázal svou třídu. Momentálně je výš než Thibaut,“ pouští se do prognózy sestavy například populární britské rádio TalkSport, zatímco třeba německý Kicker do pravděpodobné jedenáctky zařadil bez váhání Courtoise.

Většinu zápasů v probíhající sezoně odchytal belgický talent, kterého Mourinho na startu ročníku určil jedničkou. Jenže zkušený Čech se nevzdává. Pokaždé, když na něj trenér ukáže, podá suverénní výkon. Například v pěti odchytaných zápasech v Premier League ještě nedostal branku!

Proti Čechovi zase hraje vzpomínka na minulý ročník, kdy na sebe stejné celky narazily ve čtvrtfinále. V Paříži prohrála Chelsea 1:3, českému gólmanovi zápas nevyšel. Londýnský klub nakonec prošel do semifinále díky následné domácí výhře 2:0.

Mourinho opravdu nemá jednoduché rozhodování. Na pondělní předzápasové tiskovce na přímý dotaz, koho do branky postaví, jasnou odopvěď nedal. "Oba jsou skvělí brankáři, koho nakonec zvolíme, zatím neprozradíme," pravil.

Utkání PSG s Chelsea začíná ve 20:45, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE. Ve stejnou dobu začíná i utkání mezi Šachtarem Doněck a Bayernem Mnichov.

Petr Čech přichází na trénink Chelsea
Petr Čech přichází na trénink Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud