17. února 2015 • 10:23

Blanc a Mourinho? Jsou oškliví, směje se Luiz. Gól proti Chelsea by neslavil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazit Chelsea a dát jí gól. Takový úkol má brazilský obránce PSG David Luiz před dnešní bitvou obou klubů v Lize mistrů. Jedním dechem ale dodává: „Když vstřelím branku, slavit ji nebudu,“ dušuje se. Duel bude podle něj i soubojem skvělých trenérů Laurenta Blanca (PSG) a José Mourinha (Chelsea). „Chcete li je porovnávat, oba jsou oškliví,“ žertoval stoper před novináři.



Večer uvidí Paříž bitvu dvou fotbalových gigantů. A stoper David Luiz bude jedním z nejsledovanějších hráčů na trávníku. Aby ne, v létě za něj PSG vysázel právě anglickému klubu ze Stamford Bridge padesát milionů liber. A co víc, když se na půdě PSG představil naposledy v dresu „blues“, dal si vlastní branku.

„Minulý rok jsem vlastně dal svůj první gól za PSG,“ usmál se při vzpomínce na vlastní trefu. Chelsea tehdy prohrála 1:3 a spokojený Luiz určitě nebyl. Teď už ale na hřiště vyběhne v dresu Paříže.

„Budu se snažit ukázat co nejlepší výkon. Udělám maximum pro to, abychom nad Chelsea vyhráli. Byl bych šťastný, kdyby se nám to povedlo. Ale pokud bych dal gól, nejspíš ho z úcty k Chelsea slavit nebudu,“ prohlásil Brazilec.

Luiz si uvědomuje kvality na straně anglického soupeře. „Chelsea je v téhle sezoně silnější, má úžasné hráče jako jsou Diego Costa a Cesc Fábregas. Tým už také více pochopil filozofii José Mourinha,“ tvrdí obránce PSG a hned dodává, že on je šťastný, že může hrát za francouzský velkoklub.

Novináře pochopitelně zajímalo i to, zda zkušený hráč porovná trenéry obou týmů. Protože působil i v Chelsea, poznal oba muže dokonale. „Oba jsou oškliví,“ usmál se na tiskové konferenci Luiz na vedle sedícího Blanca a zlehka do něj strčil.

VIDEO: Podívejte se, jak Luiz srovnával oba známé kouče

„Doufám, že je to trenér, s kterým letos vyhrajeme Ligu mistrů. Máme úžasný tým, ale snadné to nebude,“ prorokoval Luiz. „A proti Chelsea nás čeká fantastický zápas, každý je nadšený, když si může takový zápas zahrát a pro nás může přijít naše velká chvíle.“

V čem bude duel nejnáročnější? „Musíte být celou dobu maximálně soustředěný, připravený psychicky i fyzicky. Nesmí vás nic překvapit. Chci, aby postoupil dál PSG,“ tvrdil Luiz.

„Rozhodovat budou malinké detaily. Chelsea má nějaké trofeje, ale v PSG se snažíme být každý den lepší a lepší. Utkají se dva úžasné týmy s vynikajícími hráči a skvělými trenéry. My chceme být nejlepším týmem světa a věřím, že uspějeme.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud