24. února 2015 • 23:26

Messi přetlačil Bonyho, byla z toho penalta. Argentinec ji ale zahodil

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Manchesteru City Bony Wilfried nebude na svou premiéru v Lize mistrů vzpomínat příliš v dobrém. Domácí sice v souboji s Barcelonou chvíli po jeho nástupu na hřiště snížili, na víc ale nestačili a prohráli 1:2. Do osmifinálové odvety půjdou s těžkým úkolem. A to mohlo být ještě mnohem hůř. V nastavení totiž neproměnil penaltu jinak vynikající Lionel Messi.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 2. • 20:45
Manchester City
Manchester City
1:2
ONLINE
24. února
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 69. Agüero

Hosté: 16. L. Suárez, 30. L. Suárez

Sestavy

Domácí: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Nasri (62. Fernandinho), Fernando, Milner, Silva (78. Sagna) – Džeko (68. Bony), Agüero.

Hosté: ter Stegen – Dani Alves (75. Adriano), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (71. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar (80. Pedro).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Sagna, Mangala, Navas, Lampard, Fernandinho, Bony

Hosté: Bravo, Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Roberto, Pedro

Karty

Domácí: Clichy, Clichy (č), Fernando

Hosté: Rakitić, Dani Alves, Adriano

Rozhodčí

Felix Brych. Asistenti: Mark Borsch, Stefan Lupp. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Bastian Dankert, Marco Fritz (všichni GER)

Stadion

City of Manchester Stadium, Manchester

Bony přišel na trávník v 68. minutě, když vystřídal Edina Džeka . Na rozdíl od svého předchůdce se ale do hry příliš nedostal. Útočník z Pobřeží slonoviny to nicméně neměl snadné. „Citizens“ sice minutku po jeho nástupu snížili na 1:2, brzy ale museli kvůli vyloučení dohrávat o deseti.

V poslední minutě nastavení pak přišel moment, který Bony dvakrát nezvládl. Silný forvard se nechal v souboji obrat o míč mnohem menším Lionelem Messim těsně před vápnem, čehož Argentinec skvěle využil. Narazil si se spoluhráčem a bránící Zabaleta musel faulovat. Jasná penalta.

Hráči Manchesteru City se v tu chvíli drželi za hlavy. Jejich výkon ve druhém poločase nebyl vůbec špatný a jednogólová prohra by dávala přeci jen nějakou naději. Jenže teď už všichni viděli, jak Messi zvyšuje na nedostižný dvougólový rozdíl.

Ovšem jindy suverénní Argentinec klíčový moment nezvládl. Brankář Joe Hart dokázal Messiho špatně umístěnou vyrazit. Hvězda Barcelony pak předvedla nepochopitelný zkrat. Z malého vápna rybičkou minula úplně odkrytou branku City.

"Ti, co nepromění penaltu, jsou ti, co mají odvahu na ni jít. Takovým hráčem je u nás bezpochyby Leo Messi. Maximálně mu věříme, zůstane naším penaltovým exekutorem," hájil svou hvězdu trenér Enrique.

Messi přitom v probíhající sezoně zahodil už třetí penaltu. Není divu, že se mu dlouho nechtělo zvednout z trávníku. Tento moment si za rámeček nedá. Utěšovat ho ovšem může fakt, že Barcelona první osmifinálový duel zvládla. Po výhře 2:1 má před domácí odvetou vynikající pozici. Naopak Bonyho Manchester City je (opět) blízko brzkého vyřazení.

Lionel Messi padá po souboji se Zabaletou
Lionel Messi padá po souboji se Zabaletou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud