11. března 2015 • 23:15

Zázrak! PSG v deseti vyřadilo Chelsea, Bayern naděloval 7:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov s velkým přehledem postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Po úvodní bezbrankové remíze v domácí odvetě rozdrtili Šachtar Doněck 7:0, když jim pomohlo i rekordně brzké vyloučení Kučera. Ve druhém středečním osmifinále slaví po heroickém výkonu postup Paris St. Germain. Francouzský klub hrál od 31. minuty bez Zlatana Ibrahimovice, který viděl hodně přísnou červenou kartu, ale dvakrát se dokázal vrátit do zápasu. Nejdříve v 86. minutě srovnával na 1:1 David Luiz, aby pak v prodloužení Thiago Silva napravil své penaltové zaváhání, po kterém šla Chelsea do vedení, a vyrovnávacím gólem na 2:2 poslal francouzský tým do čtvrtfinále.



První zajímavější moment byl na stadionu Chelsea k vidění až ve 32. minutě. Kanonýr PSG Ibrahimovic zajel skluzem do Oscara, a přestože se na poslední chvíli snažil stáhnout nohy, rozhodčí Kuipers ho vyloučil. Švédský reprezentant čtvrtou červenou kartou v soutěži vyrovnal nelichotivý rekord Nizozemce Edgara Davidse.

Lídr anglické ligy, v jehož brance dostal Courtois znovu přednost před Čechem, se přes početní výhodu k ohrožení soupeře moc nedostával. Výjimkou byl průnik Diega Costy, kterého zastavil Cavani, ale sudí penaltu neodpískal.

V 57. minutě málem udeřili Pařížané. Cavani si kličkou položil Courtoise, ale z úhlu trefil jenom tyč. Chelsea zapnula až v závěrečné desetiminutovce. Gólman Sirigu nejprve vyrazil ránu Ramirese, jenže po závaru v pokutovém území pak tvrdou ranou otevřel skóre obránce Cahill.

PSG však v 86. minutě vyrovnal. Po rohu se trefil hlavou David Luiz a bývalý zadák Chelsea vynutil svému týmu prodloužení.

David Luiz přihrál pád od Diega Costy
David Luiz přihrál pád od Diega Costy

To začalo pro francouzského mistra špatně, protože ruku kapitána Thiaga Silvy potrestal z pokutového kopu Hazard. Brazilský stoper ale své zaváhání napravil ve 114. minutě, kdy z dalšího rohového kopu hlavou vyrovnal. Hosté tak vrátili Chelsea vyřazení z loňského čtvrtfinále.

Bayernu dokonale vyšel vstup do utkání. Kučer v šestnáctce fauloval Götzeho a ve třetí minutě dostal nejrychlejší červenou kartu v historii Ligy mistrů po úvodním hvizdu. Následnou penaltu proměnil Müller.

Domácí poté v Allianz Areně dominovali. Lewandowski ještě trefil tyč, ale po půlhodině už přidal druhý zásah obránce Boateng snadnou dorážkou do odkryté branky.

Mnichovské mužstvo po pauze ještě víc rozebralo obranu Šachtaru a do 63. minuty přidali další branky Ribéry, opět Müller a uzdravený Badstuber, který dal za Bayern první soutěžní gól od prosince 2009. V závěrečné čtvrthodině ještě dokonali debakl Doněcku Lewandowski s Götzem.

Bayern postoupil do čtvrtfinále počtrnácté a v historické tabulce se osamostatnil před Realem Madrid, Barcelonou a Manchesterem United. Brankář Neuer udržel čisté konto i ve čtvrtém domácím utkání této sezony LM.

Bayern Mnichov - Šachtar Doněck 7:0 (2:0)
Branky: 4. z pen. a 52. Müller, 34. Boateng, 49. Ribéry, 63. Badstuber, 75. Lewandowski, 87. Götze. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Chambers (Skot.). ČK: 3. Kučer (Šachtar). První zápas: 0:0, postoupil Bayern.
Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber (67. Dante), Alaba - Schweinsteiger - Robben (19. Rode), Müller, Götze, Ribéry (59. Bernat) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Fred, Stěpaněnko - Douglas Costa (79. Wellington Nem), Alex Teixeira (70. Ilsinho), Taison (9. Krivcov) - Luiz Adriano. Trenér: Lucescu.

Chelsea FC - Paris St. Germain 2:2 po prodloužení (1:1, 0:0)
Branky:
81. Cahill, 96. Hazard z pen. - 86. David Luiz, 114. Thiago Silva. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ČK: 32. Ibrahimovic (PSG). Diváci: 37.692. První zápas: 1:1, postoupil Paris SG.
Chelsea: Courtois - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fábregas, Matič (84. Zouma) - Ramires (91. Drogba), Oscar (46. Willian), Hazard - Diego Costa. Trenér: Mourinho.
PSG: Sirigu - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (82. Lavezzi), Thiago Motta, Matuidi (82. Rabiot) - Cavani, Ibrahimovic, Pastore (118. Van der Wiel). Trenér: Blanc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud