12. března 2015 • 13:30

VIDEO: Co potupilo Chelsea? Terry si popletl Silvu s vlastním stoperem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Chelsea měli v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain postup ve vlastních rukou. Vedli 1:0, hráli proti deseti. Jenže "Blues" nezvládli dotáhnout zápas do úspěšného konce. Rozhodující hlavička Thiaga Silvy v prodloužení na 2:2 padla po skvělém výskoku brazilského kapitána francouzského mistra. Ke gólu výrazně pomohlo i velké zaváhání domácích stoperů. Při klíčovém rohu totiž kapitán John Terry naháněl Gary Cahilla, místo aby si všímal nabíhajících protihráčů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:2
ONLINE
11. března
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 81. Cahill, 96. E. Hazard

Hosté: 86. Luiz, 114. Silva

Sestavy

Domácí: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires (91. Drogba), Matić (84. K. Zouma) – Oscar (46. Willian), Fàbregas, E. Hazard – D. Costa.

Hosté: Sirigu – Marquinhos, Luiz, Silva (C), Maxwell – Verratti (82. Lavezzi), Motta, Matuidi (82. Rabiot) – Cavani, Ibrahimović, Pastore (118. van der Wiel).

Náhradníci

Domácí: Čech, Luís, Zouma, Willian, Drogba, Rémy, Cuadrado

Hosté: Douchez, Camara, Digne, van der Wiel, Rabiot, Bahebeck, Lavezzi

Karty

Domácí: Oscar, Ramires, D. Costa

Hosté: Ibrahimović (č), Motta, Matuidi, Luiz, Verratti

Rozhodčí

Björn Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra (NED)

Stadion

Stamford Bridge, London

Chelsea proti oslabenému PSG vedla v prodloužení 2:1 a kráčela si pro postup. Jenže ve 114. minutě si na roh Thiaga Motty naskočil Thiago Silva a udeřil. 2:2, to byl konečný výsledek znamenající senzační postup francouzského mistra!

Domácí v utkání dvakrát selhali po standardních situacích, kdy neuhlídali nabíhající protivníky. Hráči Chelsea si měli rozebírat soupeře osobně, jenže to se jim nedařilo. Při gólu Luize zaváhal Ivanovič, při druhém dvojice Terry, Cahill.

Thiago Silva dostal prostor k hlavičce zvláštním způsobem. Při náběhu na roh totiž John Terry zachytil Gary Cahilla, nikoliv brazilského kapitána. Opakované záběry jasně ukazují, jak je do sebe zaklíněná dvojice hráčů v modrém a odkrývá se místo pro nekrytého Silvu. Stoper PSG se pak skvěle vyšrouboval do vzduchu a parádní hlavičkou překonal Courtoise .

Gólovému momentu paradoxně předcházel také rohový kop, při kterém hlavičkoval Silva. A ani napodruhé ho obrana "Blues" nedokázala pokrýt.

"Když neubráníme dva rohy, tak si nezasloužíme postoupit. PSG naopak ano, mají proč slavit," povzdechl si trenér Chelsea José Mourinho . Svým svěřencům obě dvě situace bude ještě mockrát ukazovat a opakovat, že tohle se jim už stát nemůže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud