22. dubna 2015 • 23:20

Z nechtěného hrdinou! Chicharito neměl hrát, pak derby rozhodl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Real Madrid nemáš. Po sezoně se tě zase zbaví. Tohle o sobě slyšel útočník „Bílého baletu“ Javier Chicharito Hernandéz často. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid ale dostal nečekanou příležitost. Nastoupil v základní sestavě místo zraněného Karima Benzemy. A vedl si skvěle. Vynikající výkon okořenil rozhodujícím gólem. A pro fanoušky je v tuto chvíli modlou.



Chicharito to od svého letního příchodu do Realu nemá vůbec lehké. Do základní jedenáctky se prosadit nedokázal, občas nastupoval jako střídající hráč, často se na hřiště nedostal vůbec. 

V této sezoně odehrál mexický střelec pouze 886 minut. Pro srovnání, útočná jednička Karim Benzema jich má na kontě 3 329. Jenže Francouz v odvetě proti Atlétiku nastoupit kvůli bolavému kolenu nemohl. A volba padla na Chicharita.

Drobný forvard byl od začátku zápasu hodně aktivní. Dřel, makal, vybojoval několik míčů. V hodně opatrném duelu se dokázal dostat do dvou velkých šancí, ale v obou zklamal. Jednou netrefil bránu, jednou ho skvěle vychytal brankář Oblak.

Jenže Chicharito se nevzdal. A v 88. minutě přišla jeho velká chvíle. Cristiano Ronaldo si výborně narazil s Jamesem Rodríguezem a ve vápně našel volného Mexičana. Ten už si věděl rady a zasunul míč do branky.

VIDEO | Chicharitův gól rozhodl o postupu Realu

Exploze radosti. Celý stadion Santiago Bernabéu s výjimkou hostujících fanoušků byl na nohou. A Chicharito vypadal, že tomu stále nemůže uvěřit. Právě on, zatracovaný host, kterého si s největší pravděpodobností Real pro další sezony nenechá, posunul madridský klub do semifinále Ligy mistrů.

Závěr zápasu sledoval Chicharito kvůli krečím z lavičky. I když sledoval... Často schovával hlavu raději do dlaní. Tak hrozně mu na postupu celého týmu záleželo. A Real Madrid to dokázal. Po šesti nezdarech konečně porazil městského rivala a zaslouženě postoupil.

Real Madrid se tak přidal k dalším semifinalistům milionářské soutěže. Těmi jsou Barcelona, Bayern Mnichov a Juventus Turín. O tom, které dvojice si proti sobě zahrají o finále, rozhodne los.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud