24. listopadu 2015 • 23:20

Arsenal s pozorným Čechem žije. Co potřebuje favorit k postupu?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situaci ve skupině už neměli ve vlastních rukách. Ale poradili si a před posledním kolem žijí. Fotbalisté Arsenalu suverénně přejeli Dinamo Záhřeb 3:0, Petr Čech v brance i díky jistým zásahům ve druhé půli udržel podruhé v základní skupině Ligy mistrů v dresu „kanonýrů“ čisté konto. Vzhledem k výhře Bayernu nad Olympiakosem (4:0) se Arsenal stále drží ve hře o postup do jarního osmifinále.



Arsenal se v Lize mistrů ocitl pod velkým tlakem. Úvodní prohry na Dinamu Záhřeb (1:2) a s Olympiakosem (2:3) situaci velkého favorita skupiny značně zkomplikovaly. V předposledním duelu, domácí odvetě s Dinamem Záhřeb, si Arsenal už nesměl dovolit zaváhat.

Londýnský celek přistoupil k utkání před domácím publikem s velkou odpovědností. Arsenal od prvních minut zamkl svého soupeře před vlastním pokutovým územím, vytvářel si drtivý tlak. Branky na sebe nenechaly dlouho čekat, celková výhra 3:0 byla vůči chorvatskému mistrovi ještě hodně milosrdná. Řádil především chilský forvard Alexis Sánchez, autor dvou branek a jedné asistence.

Petr Čech v prvním poločase neměl žádnou práci, do akce se víc dostal až po pauze, kdy londýnský celek před značně prořídlým stadionem lehce polevil. Nejvíc se vytáhl v 73. minutě, kdy perfektním reflexem zneškodnil sražený centr vlastním obráncem Koscielnym. „Ve druhé půli si zachytal mnohem víc než v té první, zaslouženě neinkasoval,“ hodnotil ve studiu České televize fotbalový expert a někdejší obránce Slavie Martin Hyský.

Wenger žertoval: Nejsem spořivý. Počkejte, až vás někam pozvu
Video se připravuje ...

Arsenal na poslední chvíli dohání to, co v úvodu základní skupiny trestuhodně promrhal. Už před duelem s Dinamem stačilo málo a slavný klub byl definitivně ze hry venku už po podzimní části. Na to v Londýně nejsou vůbec zvyklí. Jasná výhra a zároveň pomoc Bayernu, který na vlastním hřišti porazil Olympiakos Pireus 4:0, ale drží Arsenal před posledním kolem ve hře.

„Kanonýři“ pojedou 9. prosince na horkou řeckou půdu do přímého boje o postup. V lepší situaci do utkání půjdou domácí, kterým stačí i jednobranková prohra. Arsenal totiž podle pohárové matematiky musí vyhrát vyšším rozdílem, než dopadlo první vzájemné utkání v Londýně – tam klub Petra Čecha a Tomáše Rosického prohrál 2:3. 

Özil se postaral o první gól Arsenalu.
Özil se postaral o první gól Arsenalu.

Z V R P Skóre B
1. Bayern 12 7 2 2 30:11 23
2. Arsenal 8 3 0 5 13:15 9
3. Olympiacos 6 3 0 3 6:13 9
4. Záhřeb 6 1 0 5 3:14 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud