24. února 2016 • 13:26

VIDEO: Piqué jako Řezníček. Nechal se vykartovat úmyslně?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Barcelony Gerard Piqué vynechá odvetný zápas s Arsenalem. V prvním duelu na Emirates vyfasoval pět minut před koncem žlutou kartu. V součtu byla již třetí, tudíž mu vystavila stopku pro další utkání. Zkušený stoper je nyní obviněn z úmyslu.



Krátce po druhé brance Lionela Messiho z pokutového kopu si trenér Luis Enrique zavolal Gerarda Piquého k sobě, jejich krátký rozhovor u lajny zachytily televizní kamery. Údajně mu předal pokyn, aby se nechal vykartovat, byť pro takové tvrzení věrohodný důkaz neexistuje.

Každopádně netrvalo dlouho, konkrétně dvě minuty po vstřeleném gólu, a španělský obránce nemotorným zákrokem zajel do Dannyho Welbecka. Turecký sudí Cüneyt Cakir okamžitě tasil žlutou kartu.

VIDEO: Podívejte se na Piquého faul

Stopka v odvetě přijde Piquému vhod, protože i podle kouče Arsenalu Arséna Wengera „je o postupu Barcelony na 95 procent rozhodnuto“. Devětadvacetiletý obránce se tak zbavil karetního ohrožení pro čtvrtfinálové boje.

„Ano, myslím, že se Enrique s Piquém domluvili,“ uvedla v televizním studiu BT Sports legenda Arsenalu Ian Wright. „Piqué je pro Barcelonu nesmírně důležitý a díky této žluté kartě jí bude v pozdější fázi soutěže k dispozici.“

Tyto spekulace však Enriqueho vytočily. „Nic úmyslného v tom nebylo!“ popřel. „Pokud se podíváte na ten faul, nic jiného Piquému ani nezbývalo.“

Tajemný rozhovor trenéra Barcelony Luise Enriqueho a Gerarda Piquého, který se za pár vteřin nechal vyžlutit.Foto Repro BT Sport

K záměrné kartě se nepřiznal ani španělský stoper na twitteru: „Přijít o zápas Ligy mistrů vždycky bolí, je to škoda. Ale mám plnou důvěru v náš tým.“

Není to poprvé, co byl španělský klub podezřelý z manipulace disciplinárního řádu Ligy mistrů. V roce 2013 se Xabi Alonso a Sergio Ramos nechali schválně vyžlutit v prvním čtvrtfinále proti Galatasarayi za stavu 3:0, protože věřili, že v odvetě nebude jejich práce potřeba. UEFA podezřívala trenéra Josého Mourinha, že jim k tomu dal během zápasu pokyn, a zvažovala dvouzápasový trest. Nedošlo k němu.

Podobná věc se řešila také v Synot lize v uplynulém víkendu, kdy se nechali vyžlutit Jakub Řezníček (ten se přiznal) a Aidin Mahmutovič (úmysl naznačil trenér Olomouce Václav Jílek). Disciplinární komise FAČR se oběma případy chce zabývat.

Tajemný rozhovor trenéra Barcelony Luise Enriqueho a Gerarda Piquého, který se za pár vteřin nechal vyžlutit.
Tajemný rozhovor trenéra Barcelony Luise Enriqueho a Gerarda Piquého, který se za pár vteřin nechal vyžlutit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud