16. března 2016 • 23:16

Senzační obrat! Bayern Mnichov zdolal Juventus v prodloužení 4:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony podeváté za sebou postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Obhájci trofeje v domácí osmifinálové odvetě porazili Arsenal 3:1 a navázali na výhru 2:0 z Londýna. Mezi nejlepší osmičku soutěže pronikl i Bayern, který v Mnichově zdolal loňského finalistu Juventus Turín díky dvěma gólům v prodloužení 4:2. V základní hrací době skončil dramatický zápas opět 2:2, domácí vyrovnali až v nastaveném čase.



Naději pro Bayern zachránil Müller

Juventusu v Mnichově dokonale vyšel úvod. Už v páté minutě Pogba využil nedorozumění beka Alaby s gólmanem Neuerem a snadno trefil odkrytou branku. Bayern v defenzivě dál chyboval a Juventus ve 28. minutě udeřil podruhé.

Morata prošel z vlastní poloviny hřiště až do domácí šestnáctky, předložil míč Cuadradovi, který si položil obránce Lahma a zavěsil přesnou ranou.

Krátce po změně stran mohl Morata definitivně poslat německého mistra ze hry, ale po dalším průniku obranou Neuera neprostřelil. V 73. minutě zápas zdramatizoval útočník Lewandowski, který si naskočil na Costův centr a hlavou poprvé překonal Buffona. Domácí pak v závěru předvedli obrovský tlak a Müller v první minutě nastavení další hlavičkou zařídil nastavení.

Útočník Bayernu Robert Lewandowski v hlavičce Hernanesovi zabránit nedokázalFoto Reuters

Jeho druhou část rozhodli dva náhradníci Bayernu. Nejprve ve 108. minutě vstřelil třetí gól Thiago po narážečce s Müllerem a za dvě minuty zvýšil z individuální akce Coman, jenž v Mnichově hostuje právě z Juventusu.

"Byl to neuvěřitelný večer. To, že jsme prohrávali, nás ještě víc semklo. Diváci nás skvěle tlačili dopředu," uvedl kapitán Bayernu Philipp Lahm. "V prodloužení jsme ukázali, že umíme hrát fotbal," doplnil brankář Manuel Neuer.

Vedle Barcelony a Bayernu, který vybojoval rekordní 15. účast ve čtvrtfinále, postoupily mezi nejlepších osm týmů také Atlético Madrid, Benfica Lisabon, Manchester City, Paris St. Germain, Real Madrid a Wolfsburg. Losování další fáze LM se uskuteční v pátek od 12 hodin ve švýcarském Nyonu.

Bayern Mnichov - Juventus Turín 4:2 po prodl. (2:2, 0:2)
Branky: 73. Lewandowski, 90.+1 Müller, 108. Thiago, 110. Coman - 5. Pogba, 28. Cuadrado. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Kimmich, Vidal, Lewandowski, Bernat - Khedira, Morata, Lichtsteiner, Bonucci, Cuadrado, Pereyra, Sturaro. Diváci: 70.000. První zápas: 2:2, postoupil Bayern.

Sestavy:

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Benatia (46. Bernat), Alaba - Vidal, Alonso (60. Coman) - Douglas Costa, Müller, Ribéry (101. Thiago) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado (89. Pereyra), Khedira (68. Sturaro), Hernanes, Pogba, Alex Sandro - Morata (72. Mandžukič). Trenér: Allegri.

Hvězdné trio zničilo Arsenal

Fotbalisté Barcelony podeváté za sebou postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Obhájci trofeje v domácí osmifinálové odvetě porazili Arsenal 3:1 a navázali na výhru 2:0 z Londýna. Druhé dnešní osmifinále mezi Bayernem Mnichov a Juventusem Turín se za stavu 2:2 prodlužuje.

Arsenal, kterému chyběli zranění brankář Čech i záložník Rosický, se na Nou Campu snažil o aktivní začátek. První velkou šanci ale měl v 17. minutě domácí Messi, jenž zblízka ztroskotal na gólmanovi Ospinovi. Jeho zákrok na twitteru ocenil i Čech.

Už za minutu však zaváhání střelce obou branek z Londýna napravil Neymar a po Suárezově přihrávce za obranu otevřel přízemní ranou skóre. Před pauzou mohl vyrovnat bývalý hráč Katalánců Sánchez, ale v dobré pozici hlavičkoval mimo.

Brankář Arsenalu David Ospina vytáhnul při šanci Lionela Messiho bravurní zákrokFoto Reuters

Do druhé půle vstoupil lépe Arsenal a v 51. minutě vyrovnal Elneny povedenou střelou pod břevno. Egyptský záložník se za "Kanonýry" prosadil poprvé od lednového příchodu z Basileje.

Barcelona v 65. minutě odpověděla ještě krásnějším gólem. Do Alvesova centru z pravé strany se v pokutovém území položil Suárez a dokonalým volejem trefil horní růžek. Pro uruguayského kanonýra to byl 43. zásah ve 42. soutěžním utkání této sezony.

Hosté se dál snažili a vytvářeli si šance. Nejprve Welbeck vystřelil do břevna a v závěru brankář Ter Stegen zlikvidoval Sánchezův přímý kop i dorážku střídajícího Girouda. Poslední slovo však měl v 88. minutě Messi, který Ospinu překonal obloučkem. Barcelona tak prodloužila rekordní sérii bez porážky na 38 soutěžních zápasů, londýnský tým skončil v osmifinále LM pošesté za sebou.

"Hráli jsme proti týmu s nejlepšími útočníky, jaké jsem v životě viděl. Tohle trio je mimořádné. Dokážou normální život přeměnit v umění," ocenil Messiho, Suáreze a Neymara trenér Arsenalu Arséne Wenger.

FC Barcelona - Arsenal FC 3:1 (1:0)
Branky: 18. Neymar, 65. Suárez, 88. Messi - 51. Elneny. Rozhodčí: Karasev - Averjnanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Turan - Flamini, Gabriel, Sánchez, Giroud. Diváci: 76.092. První zápas: 2:0, postoupila Barcelona.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitič (77. Turan), Busquets, Iniesta (72. Roberto) - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.
Arsenal: Ospina - Bellerín, Koscielny, Gabriel, Monreal - Flamini (45. Coquelin), Elneny - Iwobi (73. Giroud), Özil, Sánchez - Welbeck (73. Walcott). Trenér: Wenger.

V 18. minutě skóroval Neymar a hráči Arsenalu byli jako opaření
V 18. minutě skóroval Neymar a hráči Arsenalu byli jako opaření

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud