3. srpna 2016 • 08:30

SOUPEŘI Plzně v boji o Ligu mistrů: Východ i derby s Trenčínem

Autor: iSport.cz, jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postupem do play off Ligy mistrů vydělala Viktoria Plzeň jistých 145 milionů korun. Tím však snaha českého mistra nekončí. Před mužstvem zbývá poslední soupeř, aby se potřetí v klubové historii podívalo do hlavní fáze nejprestižnější evropské soutěže. Na koho Plzeň půjde? Mužstvu v současné chvíli hrozí celkem SEDM soupeřů za předpokladu, že z dnešních odvet 3. předkola postoupí favorizovaní Celtic, Olympiakos a Salcburk.



Ani jeden z týmů, na který Viktoria v mistrovské části předkol může v této chvíli narazit, nezní neporazitelně. Velmi silné jsou týmy z východu - chorvatské Dinamo Záhřeb či bulharský Razgrad.

Možností je i Astra Giurgiu, před rumunským soupeřem je ale ještě dnešní odveta 3. předkola proti dánské FC Kodani (první utkání 1:1). Poměrně neznámým celkem je irský Dundalk, který překvapil vyřazením běloruského BATE Borisov.

Může dojít i k pikantnímu česko-slovenskému derby. Trenčín má před sebou odvetu s Legií Varšava, první utkání na slovenské půdě skončilo výhrou polského mistra 1:0 (v jeho kádru je někdejší český reprezentant Adam Hloušek).

Výběr soupeřů se ještě může změnit, pokud by v dnešních odvetách vypadl jeden z favoritů. Řecký Olympiakos se představí na hřišti izraelského Hapoel Beer-Sheva (první zápas 0:0), Salcburk hraje doma s albánským Partizani (1:0) a Celtic také doma s kazašskou Astanou (1:1).

"Přál bych si kvalitního soupeře, přes kterého je reálná šance přejít," prohlásil plzeňský trenér Roman Pivarník bezprostředně po zdolání silného ázerbájdžánského mistra z Karabachu.

Viktoria každopádně má velmi slušnou šanci proskočit až do hlavní fáze Ligy mistrů, kde už dvakrát figurovala (sezona 2011/2012, 2013/2014). S postupem jsou spojené i obrovské příjmy. Už teď má Plzeň jistých 145 milionů korun, v případě účasti ve skupině se celkové příjmy pohybují nad 300 milionovou částkou.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Možní soupeři pro Plzeň v play off Ligy mistrů

(v případě, že do play off LM dnes postoupí Celtic, Olympiakos a Salcburk)

Dinamo Záhřeb (Chorvatsko)
Razgrad (Bulharsko)
Dundalk (Irsko)
Legia Varšava (Pol)/Trenčín (Svk)
FC Kodaň (Dán)/Astra Giurgiu (Rum)

Pozn.: Legia–Trenčín a FC Kodaň–Astra se hrají dnes.
Los se uskuteční v pátek 5. srpna

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud