Tomáš Podvín
3. srpna 2016 • 23:54

Lafata nehledal výmluvy: Ze dvou zápasů jsme odehráli dobře jen poločas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI – Vyřazení od Steauy? Zasloužené. Kapitán Sparty David Lafata přiznal, že jeho tým ve dvojzápase o play off Ligy mistrů s rumunským soupeřem ztrácel. „Od druhého poločasu doma jsme tahali za kratší konec. Bohužel,“ litoval letenský kanonýr.



Lafata měl stejně jako další sparťané po zápase jasno. „Je to zklamání. Chtěli jsme postoupit, ale nepodařilo se to. Ze dvou zápasů jsme odehráli dobře vlastně jen poločas,“ nehledal výmluvy.

Příčiny se mu ale hledaly těžko. „Kdybychom věděli důvod, tak to změníme. Fakt nevím,“ tvrdil. „Dnes jsme nepodrželi míč a nebyli jsme nebezpeční. Oni to hráli jednoduše, dali dlouhý míč dopředu a dokázali ho udržet. Tím nás dostávali pod tlak,“ našel přece jen jedno vysvětlení.

Tím druhým byl Nicolae Stanciu, který dal ve dvojzápase všechny tři góly Steauy. I ve hře byl navíc dominantní. „Hodně jsme se na něj upozorňovali, ale bohužel. De facto nás vyřadil jeden hráč,“ složil soupeři poklonu sparťanský kapitán.

Lafata: Ve dvou zápasech jsme odehráli dobře jeden poločas
Video se připravuje ...

Důležité bylo také vyloučené Jakuba Brabce na začátku druhého poločasu. „Přišlo mi to jako zbytečný zákrok, ale vyplynulo to ze hry. Teď už to vrátit nemůžeme,“ smutnil Lafata. „Po vyloučení jsme se nicméně semkli a chtěli zabojovat. Jenže druhý gól rozhodl. Pak už jsme na to v deseti neměli,“ dodal.

Hodně Lafatu mrzela také situace z prvního poločasu, kdy sice dostal míč za stavu 0:1 do sítě, ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd. „Škoda byla hlavně akce předtím, kdy to tam Costa vracel hlavou a já byl před prázdnou brankou, ale obránce to stačil odkopnout. Pak se to ještě vrátilo a já jsem si myslel, že tam ještě stál jeden stoper, ale prý to asi ofsajd byl,“ nespekuloval sparťanský útočník.

Ščasný: Brabcovo vyloučení? Stupidita, totální hloupost a nedisciplinovanost
Video se připravuje ...

Lukáš Vácha podstupuje jeden z hlavičkových soubojů
Lukáš Vácha podstupuje jeden z hlavičkových soubojů

Vácha: Přes Steauu jsme měli přejít. Ale v tomhle rozpoložení jsme na to neměli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud