4. srpna 2016 • 19:43

SEDM pokusů Sparty o LM: Výbuch se Slováky i vyřazení od Rosického

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťanští hráči po utkání se SteauouSparťanští hráči po utkání se SteauouFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Nekonečná série neúspěchů. Pořádným strašákem se pro fotbalisty Sparty stává milionářská Liga mistrů. V kvalifikaci o prestižní soutěž selhali už posedmé od doby, kdy se v elitní společnosti objevili naposledy. Letenští si zahráli v základní skupině na podzim 2005, to ale nemuseli do kvalifikace. Kdo zastavil jejich cestu od té doby?

  • 2007 | Sparta - Arsenal 0:2 a 0:3

    Velmi těžký los mnohé napověděl. Sparta ve 3. předkole narazila na Arsenal, jehož dres oblékal sparťanský odchovanec Tomáš Rosický. Londýnský gigant potvrdil papírové předpoklady, když v Praze vyhrál i přes úvodní tlak Sparty jednoduše 2:0 a doma stvrdil postup jasnou výhrou 3:0. V odvetě se trefil i "malý Mozart" Rosický.

    Spartu v roce 2007 vyřadil Arsenal s Tomášem RosickýmFoto Michal Beránek (Sport)

  • 2008 | Sparta - Panathinaikos 1:2 a 0:1

    Do bojů s řeckým soupeřem vstoupil tým Vítězslava Lavičky velmi smolně. Sparťanský stoper Kučera si dal nešťastný vlastní gól, Kulič sice vyrovnal, ale vyrovnaný zápas rozhodl po hodině hry Simao. V odvetě se Pražané k ničemu nedostali a druhý rok po sobě jim postup unikl.

    Sparta nestačila v roce 2008 na PanathinaikosFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • 2009 | Sparta - Panathinaikos 3:1 a 0:3

    To mohla být odveta jako hrom. Los totiž znovu po roce přisoudil Spartě nejznámější řecký tým. Pražané zvládli takřka bezchybně domácí duel a po velké převaze se radovali z výhry 3:1. Do odvety však tým Josefa Chovance nastoupil bez zraněného lídra Řepky. Obrana odolávala, až v závěru prvního poločasu inkasovala z rohu. Branka sebedůvěrou Spartou otřásla, Řekové přidali další dvě branky a i v roce 2009 se radovali z postupu.

    Spartu podruhé během dvou let vyřadil řecký týmFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 2010 | Sparta - Žilina 0:2 a 0:1

    Nejbolestivější vyřazení. Sparta zvládla už dvě předkola a v posledním jí čekal slovenský mistr ze Žiliny. Český klub byl favoritem, jenže mu chyběly největší opory. Kvůli vykartování nebo zranění z minulých předkol nemohli nastoupit Sionko, Matějovský, Wilfried Bony, Kladrubský, Václav Kadlec a Kušnír. Sparta obě utkání hrubě nezvládla, nevstřelila ani branku a z postupu se zaslouženě radoval slovenský tým.

    Zklamání Sparty po vyřazení od ŽilinyFoto Michal Beránek (Sport)

  • 2014 | Sparta - Malmö 4:2 a 0:2

    Po čtyřleté odmlce bojovala Sparta o Ligu mistrů se švédským týmem. Doma sice svěřenci Vítězslava Lavičky inkasovali dvě laciné branky, ale i díky hattricku Davida Lafaty se radovali z velmi nadějné výhry 4:2. Předčasně. Odvetu v Malmö nezvládli a po špatném výkonu se museli se snem o Lize mistrů zase rouzloučit. 

    Letenští nestačili ani na švédské MalmöFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 2015 | Sparta - CSKA Moskva 2:2 a 2:3

    Ruský gigant budil po losu velký respekt. Sparta ale předvedla parádní výkony, bohatému klubu byla minimálně vyrovnaným soupeřem. Doplatila však na svoje chyby a také chyby sudího, který v domácí odvetě velmi přísně vyloučil Marka Matějovského. Ani parádní zápasy k postupu nevedly.

    Sparťané David Lafata (vlevo) a Ladislav krejčí po prohře s CSKA MoskvaFoto Dominik Bakeš (sport)

  • 2016 | Sparta - Steaua Bukurešť 1:1 a 0:2

    Nejčerstvější smutná vzpomínka Letenských na boj o milionářskou soutěž. Sparta už domácí zápas nevyšel podle očekávání, ve kterém ztratila najtěsnější náskok (1:1). Navíc v odvetě předvedli svěřenci trenéra Ščasného ještě malátnější výkon a rumunský střelec Stanciu jim dvěma zásahy postup vyfoukl.

    Sparťanští hráči po utkání se SteauouFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud