Karel Häring
17. srpna 2016 • 17:29

Dobré znamení pro Plzeň? Ďuriš i Bakoš jí už Ligu mistrů vystříleli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOFIE | Jejich plzeňský příběh se může během následujícího týdne uzavřít v dokonalém kruhu. Jak Michal Ďuriš, tak Marek Bakoš pomáhali Viktorii při předchozích postupech do Ligy mistrů. Později z klubu odešli, ale postupně se vrátili a Plzeň na ně v boji s Ludogorcem Razgrad o téměř čtyři sta milionů hodně spoléhá.



Před pěti lety se o to pokusili poprvé. Starší ze slovenské dvojice útočníků Marek Bakoš nastřílel v pěti zápasech kvalifikačního léta 2011 šest branek. Tu poslední si nechal do odvety play off proti FC Kodaň.

Plzeň tehdy po skvělém výsledku z Dánska (3:1) v domácí odvetě hrané v pražském Edenu prohrávala 0:1, ovšem Bakoš v 67. minutě vyrovnal a ztlumil pochybnosti na nulu. Navíc Ďuriš v nastaveném čase ozdobil historický postup vítězným gólem.

Současná jednička Viktorie mezi útočníky si nechává v play off trefy na závěr, o dva roky později totiž v úvodním střetnutí s Mariborem v 90. minutě vstřelila třetí, zřejmě klíčový gól na 3:1, který dal Plzni velmi dobrou výchozí pozici do odvety.

Krátká tradice tak Ďurišovi velí, aby se znovu prosadil. „Doufám, že sérii nepřeruším a prodloužím. Jdeme za postupem, Liga mistrů je blízko, ale čeká nás ještě hodně práce,“ vyprávěl před cestou do Sofie.

Kvalita Ludogorce je obrovská, shodují se útočníci Bakoš a Ďuriš
Video se připravuje ...

Od poslední účasti Plzně v Champions League si na rok „odskočil“ na hostování do Mladé Boleslavi, vrátil se loni v létě a už zůstal. Čerstvější comeback prožívá Marek Bakoš, jenž se vrátil na západ Čech z Liberce v červnu.

A navázat na svůj přínos při kvalifikační jízdě roku 2011 byla jedna z jeho motivací. „Když jsem se vracel, přemýšlel jsem nad tím, že jedna z věcí byla znovu zabojovat o Ligu mistrů a snaha pomoc vrátit do Plzně pohodu a vše spojené s účastí v soutěži. Teď to můžu naplnit, třeba gólem, ale hlavně abych byl prospěšný týmu,“ uvedl Bakoš.

ONLINE přenos utkání Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň sledujte zde >>>

Do základu Viktorie se vrátil v ligovém utkání s Příbrami a zápas se mu povedl. I proto má velkou šanci, že se objeví v úvodní jedenáctce také na sofijském stadionu Vasila Levského. Věří, že i díky zkušenostem, které tým má, se na velmi náročný duel dokáže český šampion připravit. „Je to zápas, kvůli kterému se hraje celý rok liga. V první řadě to musíme zvládnout psychicky. Nejsme typem mužstva, které má pět šest Brazilců a každý z nich může rozhodnout. My v českém a slovenském fotbale to máme postavené na tom, abychom byli soudržní a každý si plnil svou úlohu. Věřím, že když soudržní budeme, máme šanci soupeře porazit,“ uvedl Bakoš.

Jeden z hnacích motorů viktoriánů je aspoň jednou znovu zažít atmosféru Ligy mistrů, která nabízí mnoho zážitků. „Je těžké vybrat jen jeden, ale zahrát si na Barceloně nebo s Bayernem, to se nenabízí každý den. Kdybychom se prosadili přes Razgrad, určitě by nás čekali zajímaví soupeři.“ Jestli se tam podívají, výrazně napoví už dnešní úvodní duel.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Pivarník před odletem: Ludogorec? Podobný soupeř jako Karabach, jen rychlejší dopředu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud