23. srpna 2016 • 22:35

Plzeň – Razgrad 2:2. Viktoria bojovala, ale sen o Lize mistrů se rozplynul

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podali jednoznačně nejlepší výkon v sezoně. Přesto měli po závěrečném hvizdu fotbalisté Plzně hlavy dole. V odvetě 4. předkola Ligy mistrů totiž Viktoria remizovala s Ludogorcem Razgrad 2:2, což kvůli prohře 0:2 z prvního utkání na postup do základní skupiny nejprestižnější evropské soutěže nestačilo. Plzeň se zároveň hodně zlobila na hlavního rozhodčího Undiana Mallenca. A oprávněně, Španěl totiž domácí hned dvakrát poškodil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 8. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:2
ONLINE
23. srpna
20:45
FK Ludogorets 1947
FK Ludogorets 1947
Góly

Domácí: 7. Ďuriš, 64. Matějů

Hosté: 17. Misidjan, 90+5. Keșerü

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Petržela (83. Kovařík), Hromada, Hořava (88. Baránek), Kopic – Ďuriš (83. Krmenčík), Bakoš.

Hosté: Stojanov – Minev, Moți, Palomino, Natanael – Djakov (C) (79. Campanharo), Sasha – Wanderson (85. Plastun), Marcelinho, Misidjan (75. Keșerü) – Jonathan Cafú.

Karty

Domácí: Hubník, Hořava, Ďuriš

Hosté: Palomino, Jonathan Cafú

Rozhodčí

Undiano Mallenco – Yuste, Barbero Sevilla (všichni Španělsko)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 312 diváků

Viktoria, která si Ligu mistrů zahrála v letech 2011 a 2013, přišla o prémii 378 milionů korun a na podzim se stejně jako loni představí v Evropské lize. Od UEFA za neúspěch v play off dostane "jen" 81 milionů korun.

Trenér Roman Pivarník udělal v zahajovací sestavě Plzně dvě změny oproti zápasu v Sofii, když v záloze postavil Hořavu místo Hrošovského a Petrželu místo Kovaříka.

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Domácím výborně vyšel vstup do zápasu a hned z první šance otevřeli v sedmé minutě skóre. Petržela z rohového kopu přesně našel Ďuriše, který z voleje poslal míč do sítě.

Plzeň měla v úvodu převahu, ale Ludogorec už za deset minut vyrovnal. Přestože Cafú si při zpracování míče evidentně pomohl rukou, rozhodčí Undiano Mallenco akci nezastavil a Misidjan zblízka prostřelil brankáře Kozáčika. Nizozemský útočník se trefil i v prvním duelu.

Pivarník: Hráče jsem ukliďnoval, aby neudělali nějaký exces
Video se připravuje ...

Inkasovaná branka Plzeň zabrzdila, naopak povzbuzení hosté stále častěji hrozili z protiútoků. Ve 34. minutě se však Viktoria málem prosadila. Ďuriš postupoval z úhlu sám na branku a jeho tvrdou ránu Stojanov vyškrábnul na tyč.

Plzeňským stadionem se po prvním poločase rozezněl ohlušující pískot, který mířil na velmi nepřesného španělského sudího.

Západočeši začali i druhý poločas slibnou šancí, Ďurišův pokus z šestnáctky však stihl zablokovat obránce.

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Po hodině hry Petrželovu střelu vyrazil Stojanov před sebe a Bakoš zblízka dorazil míč do sítě. Rozhodčí však gól chybně neuznali pro domnělý ofsajd Bakoše a přehlédli druhou ruku Ludogorce, tentokrát stopera Palomina.

V 64. minutě se aktivnější Plzeň už dočkala gólu. Po chybném odkopu Kopic poslal přesný míč do šestnáctky, kde zblízka hlavou uspěl Matějů.

Dvacetiletý obránce byl hrdinou i o chvilku později, kdy na brankové čáře zastoupil Kozáčika při střele Wandersona. Plzeň měla v závěru tlak, ale moc šancí si nevypracovala, jen Hejdovu ránu vyrazil brankář Ludogorce. V páté minutě nastavení naopak vyrovnal přesnou ranou po protiútoku střídající Keserü.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 2:2 (1:1)
Branky: 7. Ďuriš, 64. Matějů - 17. Misidjan, 90.+5 Keserü. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Yuste, Barbero Sevilla - Gómez, Estrada (všichni Šp.). ŽK: Hubník, Hořava, Ďuriš - Palomino, Jonathan Cafú. Diváci: 10.312.

První zápas: 0:2, postoupil Razgrad.

Sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (83. Kovařík), Hromada, Hořava (88. Baránek), Kopic - Bakoš, Ďuriš (84. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Razgrad: Stojanov - Minev, Moti, Palomino, Natanael - Djakov (80. Campanharo), Sasha - Wanderson (85. Plastun), Marcelinho, Misidjan (76. Keserü) - Jonathan Cafú. Trenér: Dermendžijev.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud