23. listopadu 2016 • 10:38

Protest proti reformě Ligy mistrů. Ať nehodují jen giganti, vzkázali v Kodani

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga mistrů předplacená pro týmy z nejsilnějších soutěží? Plánovaná reforma prestižní fotbalové soutěže vzbuzuje vášnivé diskuze. Svůj názor na ni dali jasně fanoušci FC Kodaň při včerejší remíze 0:0 s Portem. Na jejich choreografii hodují u stolu pouze tradiční velkokluby, což příznivci dánského mistra nepovažují za férový přístup.



Jak oznámila UEFA, už je jisté, že nově si polovinu z 32 míst v základních skupinách rozdělí čtyři nejsilnější soutěže v Evropě (momentálně Anglie, Španělsko, Německo a Itálie), které budou mít jistotu čtyř účastníků. Na jejich tlak doplatí menší země. Podle informací deníku Sport třeba i Česko (více čtěte ZDE>>>), které mělo získat jisté místo v základní skupině pro ligového šampiona jako momentálně 11. země v žebříčku koeficientů. Z toho zřejmě sejde, ačkoliv oficiálně ještě nové pořádky v Champions League nebyly potvrzené.

A v Dánsku, kterému patří v žebříčku koeficientů 18. místo, to budou mít tamní kluby pravděpodobně ještě těžší. Do kvalifikace Ligy mistrů tam jde pouze vítěz domácí soutěže. Právě Kodani se přesto letos podařilo projít z druhého předkola až mezi elitu a před posledním kolem má stále naději na postup do jarního osmifinále. Další tři týmy z Dánska pak hrají kvalifikaci Evropské ligy.

„Respekt a fair play pro všechny kluby v Evropě – ne jen pro pár vyvolených od UEFA,“ napsali fanoušci pod transparent, kde u stolu zasedly postavy představující Paris St. Germain, Bayern Mnichov, Real Madrid, Chelsea, Barcelonu a Juventus. Přestože se zástupcům malých zemí změny nelíbí, je nevyhnutelné, že se s nimi budou muset smířit. "Je to zklamání, ale musíme to respektovat," řekl k tomu už dříve záložník Sparty Bořek Dočkal .

Dočkal a Kadlec se vyjadřují ke změnám kvalifikace do Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud