23. listopadu 2016 • 22:45

Nervy na Arsenalu. Po sporné penaltě trefil Cavani soupeře pěstí

Autor: Daniel Ryl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Petra Čecha nastoupili fotbalisté Arsenalu k pátému utkání základní skupiny Ligy mistrů proti PSG (2:2) a jejich vzájemný souboj diváky rozhodně nenudil. Kromě čtyř branek byla vidět pořádná dávka emocí na obou stranách. V závěru první půle se do křížku dostali domácí hráči a hostující Edinson Cavani, kteří si ostře vyměnili názory po odpískání penalty ve prospěch domácího mužstva. 



Na Emirates Stadium běžela poslední minuta první půle a za stavu 1:0 pro hosty byl po sporném faulu Krychowiaka na Sáncheze nařízen pokutový kop. Když se ale hráči obou mužstev stavěli kolem velkého vápna, Edinson Cavani se začal pošťuchovat se svými soupeři.

Autor vedoucího gólu totiž držel míč, který si chtěl rychle uzmout pozdější exekutor penalty Olivier Giroud. Toho musel nakonec chytit pod krkem spoluhráč a krajan Francis Coquelin. Francouzského útočníka rychle odtáhl, ale následně přišel uruguayskému střelci domluvit Aaron Ramsey a odpovědí mu byl úder do obličeje.

Velšský záložník se snažil upozornit sudího, ale trestu pro soupeře se nedočkal. Domácí borci nakonec z penalty vyrovnali a po hodině hry šli dokonce do vedení, když si dal vlastní gól Veratti. Po dalších 17 minutách bylo ovšem opět vyrovnáno po vlastní trefě Iwobiho.

Utkání tak skončilo remízou 2:2, po které se o triumf ve skupině bude bojovat na dálku. Francouzský celek v něm přivítá Ludogorets, zatímco Arsenal pojede do švýcarské Basileje. Ve skupině A se tak bude bojovat nejen o první místo, ale také o účast v Evropské lize, protože švýcarský tým s  Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým remizoval v Bulharsku 0:0.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Arsenal 6 4 2 0 18:6 14
2. Paris SG 6 3 3 0 13:7 12
3. Ludogorets 6 0 3 3 6:15 3
4. Basilej 6 0 2 4 3:12 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud