15. února 2017 • 10:03

Enrique dělal změny, chtěl více místa pro Messiho. Byla to chyba, vybouchl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po porážce bývá na oko klidný. Tentokrát to ovšem trenér Barcelony Luis Enrique nevydržel. Není se čemu divit, jeho tým dostal v osmifinále Ligy mistrů nařezáno od PSG a zaslouženě prohrál 0:4. Španělský kouč si mimo jiné vyčítal změnu rozestavení. „Hráli jsme systémem 4-2-3-1, což byla chyba,“ uznal Enrique.



Počtvrté v historii Ligy mistrů dostala Barcelona takový debakl. 0:4. To byl pro hvězdný španělský výběr skutečný šok. „Byl to katastrofální večer. PSG bylo lepším s míčem i bez míče,“ štvalo trenéra Barcelony Luise Enriqueho.

Ano, jasná výhra PSG nebyla vůbec náhodná. Barcelona si za celý zápas vytvořila naprosté minimum šancí a v obraně naopak hořela. „Výsledek ukazuje vše. Všichni jsme viděli, co se stalo. Nemá cenu řešit jasné věci,“ přiostřil kouč katalánského týmu.

Že byl Enrique opravdu rozčílený, dokázal rozhovor ihned po zápase. Trenér Barcelony nejdříve zdůvodnil, proč výjimečně změnil rozestavení ze 4-3-3 na 4-2-3-1. „Chtěli jsme, aby měl Messi více volnosti na míči, ale dopadlo to takhle,“ zoufal si kouč.

Pak se obořil na reportéra. „Nebojte, beru za výsledek odpovědnost. Ale chci, abyste se ke mně chovali stejně, když vyhrajeme. Stejný tón, stejně položené otázky. Je to všechno?“ řekl Enrique a z rozhovoru odešel.

Co bylo s Messim?

Není překvapením, že hlavní vlna kritiky se za včerejší večer snesla na hlavu Lionela Messiho. „Nikdy jsem ho neviděl hrát tak špatně,“ nechápal známý expert a Messiho velký obdivovatel Gary Lineker.

To potvrzují i čísla. Messi za celý zápas nevystřelil ani jednou na branku, naopak ztratil hned 18 míčů. Jednou z toho byl dokonce gól PSG. Nešlo si navíc nevšimnout, že Argentinec po ztrátě míče nevyvinul ani minimální úsilí, aby chybu napravil.

Zapomenout na zápas s PSG ale budou chtít i další hráči Barcelony. Luis Suárez jakoby na trávníku nebyl, fanoušci nepoznávali ani Andrése Iniestu. „PSG bylo skutečně lepší ve všem,“ přiznal kapitán Barcelony.

Hvězdný Lionel Messi nebyl na půdě PSG vůbec vidět
Hvězdný Lionel Messi nebyl na půdě PSG vůbec vidět

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud