8. března 2017 • 12:45

Sánchez to schytává. Chyba, mávání i smích s Čechem na lavičce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být fanouškem Arsenalu není v posledních měsících žádná procházka růžovým sadem. Anglický klub schytal v osmifinále Ligy mistrů dva výprasky 1:5 od Bayernu, ligová bitva o účast v dalším ročníku se komplikuje a tým s nejvyšší pravděpodobností opustí hvězdný Alexis Sánchez. A chilský střelec schytává za úterní duel kritiku. Svou chybou nejprve daroval soupeři gól, při střídání za rozhodnutého stavu mával fanouškům a na střídačce pak (i spolu s Petrem Čechem) v závěru zápasu v jednu chvíli jen těžko skrýval úsměvy. Což anglická média s gustem rozmazávají.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
1:5
ONLINE
7. března
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 20. Walcott

Hosté: 55. Lewandowski, 68. Robben, 78. Costa, 80. Arturo Vidal, 85. Arturo Vidal

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) – Walcott, Giroud (72. Özil), Alexis Sánchez (72. Lucas).

Hosté: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben (70. Costa), Th. Alcântara (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Gibbs, Gabriel, Lucas, Özil, Čech, Coquelin

Hosté: Costa, Bernat, Müller, Ulreich, Coman, Kimmich, Sanches

Karty

Domácí: Walcott, Koscielny (č), Oxlade-Chamberlain, Xhaka

Hosté: Alaba, Javi Martínez

Rozhodčí

Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko)

Stadion

Emirates Stadium, London

Aktuální rozpoložení londýnského Arsenalu není ideální. Po dvou porážkách 1:5 od Bayernu skončil v Lize mistrů, v Premier League si zkomplikoval boj o čtvrté místo víkendovou blamáží 1:3 na hřišti Liverpoolu a fanoušci už přestávají věřit v umění Arséna Wengera. Optimisticky nevypadá ani aktuální situace kolem hvězdného Alexise Sáncheze, který si navíc zavařil v úterní odvetě s německým celkem.

Alexis Sanchez se na střídačce bavil, ale výsledek zápasu příliš radostný nebyl
Alexis Sanchez se na střídačce bavil, ale výsledek zápasu příliš radostný nebyl

Ta mu příliš nevyšla, ačkoliv první poločas nebyl ze strany anglického mužstva špatný. Osm minut po přestávce ale přišlo vyloučení kapitána Laurenta Koscielnyho, vyrovnání Roberta Lewandowskiho z pokutového kopu a sen se rozplynul. Když běžela 68. minuta zápasu, Arjen Robben dokonal obrat a definitivně pohřbil naděje Arsenalu.

Jeho gólu předcházela velká chyba Alexise Sáncheze, který se na hranici svého vápna pokoušel zpracovat míč, ale sklepl ho pouze nizozemskému borci, a ten měl jednoduchý úkol. Jeho chilský protějšek byl po čtyřech minutách vystřídán a při svém odchodu ze hřiště fanouškům mával, což anglická média nepovažují za vhodné.

Výraznější ohlas ovšem vzbudilo dění na střídačce, kde Alexis Sánchez usedl vedle Petra Čecha . V jednu chvíli pak Chilan jen těžko skrýval svůj smích, těžko říct, jestli ho rozesmál český brankář, který se k němu také pobaveně naklonil.

Anglická média se situace rychle chopila a považují ji za další přitěžující okolnosti Sánchezova vztahu k Arsenalu. Kdo však hrál fotbal a někdy schytal debakl, moc dobře ví, že v podobné situaci člověku jiná možnost ani nezbývá. A navíc, když vedle vás sedí Petr Čech, který je známý vtipálek a zřejmě k chilskému spoluhráči něco vtipného pronesl.

Reakce a přístup chilské hvězdy možná byly důsledkem dění v posledních dnech. Alexis Sánchez totiž seděl v posledním ligovém utkání na hřišti Liverpoolu pouze na lavičce, za což mohly údajné rozbroje v kabině. Autor 17 ligových branek a tří tref v Lize mistrů se do sestavy vrátil hned proti Bayernu, ale svůj výkon si za rámeček nedá.

Jihoamerického snajpra to však mrzet nemusí. Smlouva mu končí příští léto, ale je velmi pravděpodobné, že ji Alexis Sánchez nedodrží a téměř jistě neprodlouží. I přes nabízený plat 180 tisíc liber týdně je v anglickém klubu frustrovaný a už několikrát přiznal, že by rád hrál o cenné trofeje. V létě tak bude zřejmě usilovat o odchod do PSG či Juventusu, kde ho dlouhodobě sledují. 

CELÝ SESTŘIH SE SÁNCHEZOVOU CHYBOU V ČASE 02:22

SESTŘIH Ligy mistrů: Arsenal - Bayern 1:5. Domácí schytali těžký debakl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud