Tomáš Podvín
9. března 2017 • 09:01

Rozbor klíčových penalt: Suárez předvedl divadlo, PSG žádalo marně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nádherné představení Barcelony, úžasná výhra 6:1 a senzační postup. Odveta osmifinále Ligy mistrů proti PSG přinesla ale také kontroverzní momenty, hlavně v pokutových územích obou týmů. Zatímco Barcelona kopala hned dvě penalty, PSG svou nedostalo. Správně? Podívejte se na rozbor klíčových pokutových kopů.



Penalta pro PSG: NE

Barcelona šla proti PSG do vedení po třech minutách, hosté ale mohli hned odpovědět. Záložník Julian Draxler nastřelil ruku skluzujícího Javiera Mascherana, rozhodčí ovšem penaltu neodpískal.

Podle bývalého španělského rozhodčího a dlouholetého experta Andujara Olivera správně. „Mascherana trefil míč do ruky, kterou se opíral o zem. Byl to přirozený pohyb a nemohl nijak uhnout,“ tvrdí pro deník Marca. Draxler navíc napálil soupeře z velké blízkosti.

Záložník PSG Julian Draxler nastřelil ruku Javiera Mascherana, penalta se ale správně nepískalaFoto iSport.cz

Penalta na Neymara: SPÍŠE NE

V 50. minutě se Brazilec Neymar dral do pokutového území PSG, kde se ho snažil zastavit obránce Thomas Meunier. Jenže Belgičan uklouzl, spadl a útočník Barcelony přes něj přepadl. Sudí neváhal a pískal penaltu.

Tady ale poprvé podle Olivera pochybil. „To neměla být penalta, hráč uklouzl a Neymar si do něj spíše naběhl,“ rozebírá situaci bývalý španělský rozhodčí. Na druhou stranu, obránce PSG skutečně vystavil Neymarovi překážku, ať úmyslně, či ne.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

Žlutá pro Suáreze za simulování: ANO

Další penaltu chtěla Barcelona v 67. minutě, kdy se ve vápně PSG skácel útočník Luis Suárez. Jenže domácí střelec faulovaný nebyl, naopak kopl nohou dozadu, aby si vymodlil kontakt s obráncem a pak teatrálně upadl.

Hlavní rozhodčí ale situaci dobře viděl a Suárezovi dal žlutou kartu za simulování. „Naprosto správně,“ souhlasí Oliver.

Útočník Barcelony Luis Suárez chtěl v 67. minutě proti PSG penaltu, ale dostal žlutou za simulováníFoto iSport.cz

Faul na Di Maríu: PENALTA

Mohlo být definitivně rozhodnuto, ještě než začal velký barcelonský závěr. Záložník PSG Ángel di María postupoval sám na brankáře Ter Stegena, když ovšem střílel, atakoval ho zezadu Javier Mascherano.

Pařížané se zlobili zbytečně, rozhodčí penaltu neodpískal. Sám Mascherano ale po zápase přiznal, že se měla kopat. „Je jasné, že jsem Di Maríu fauloval,“ řekl natvrdo.

Obránce Barcelony Javier Mascherano fauloval záložníka PSG Ángela di Maríu, ale penalta se nepískalaFoto iSport.cz

Penalta na Suáreze: NE

Ta největší kontroverze ale přišla v samém závěru. V poslední minutě základní hrací doby si Luis Suárez naběhl na dlouhý míč a po lehkém dotyku obránce se svalil na zem, přičemž se ještě chytal nejdříve za hlavu a pak za krk.

Šlo ale o velké divadlo, Suárezovi nic nebylo a penalta se pískat neměla. „To určitě nebyl faul. Marquinhos položil na Suáreze ruku, ale ten hned spadl,“ tvrdí Oliver.

Obránce PSG Marquinhos se lehce dotkl Luise Suáreze, ten teatrálně spadl a pískala se penalta pro BarcelonuFoto iSport.cz

Trenéra PSG Unaie Emeryho pochopitelně sporné situace mrzely, ale na druhou stranu uznal, že jeho tým nepředvedl dobrý výkon a za nečekanou prohru si mohl sám.

Po přestávce to bylo lepší, ale rozhodnutí sudího byla proti nám. Nicméně v důležitých okamžicích jsme se měli zachovat mnohem lépe,“ tvrdil.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
6:1
ONLINE
8. března
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 3. L. Suárez, 40. Kurzawa (vl.), 50. Messi, 88. Neymar, 90+1. Neymar, 90+5. Roberto

Hosté: 62. Cavani

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (76. Roberto), Rakitić (84. A. Gomes), Busquets, Iniesta (C) (65. Arda Turan) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Trapp – Meunier (90+3. Krychowiak), Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (55. Di María), Verratti, Draxler (75. Aurier) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Cillessen, Turan, Alcácer, Alba, Digne, Roberto, Gomes

Hosté: Aréola, Kimpembe, Krychowiak, Pastore, Di María, Aurier, Ben Arfa

Karty

Domácí: Piqué, Busquets, Rakitić, Neymar, L. Suárez

Hosté: Matuidi, Draxler, Cavani, Marquinhos, Verratti

Rozhodčí

Deniz Aytekin. Asistenti: Guido Kleve, Markus Häcker. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Daniel Siebert, Benjamin Brand (všichni GER)

Stadion

Camp Nou, Barcelona (ESP)

Návštěva

96290 diváků

Barcelonský Neymar v postupové euforii po výhře 6:1 nad Paris St. Germain
Barcelonský Neymar v postupové euforii po výhře 6:1 nad Paris St. Germain

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud