12. dubna 2017 • 09:47

Tohle umí fotbal! V Dortmundu si vzali po útoku domů fanoušky Monaka

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková solidarita se jen tak nevidí! Když kvůli explozím u autobusu fotbalistů Dortmundu došlo k odložení čtvrtfinálového utkání Ligy mistrů s Monakem, ukázalo se, jak fanoušci umí táhnout za jeden provaz. Příznivci Borrussie začali na sociálních sítích nabízet nocleh divákům, kteří na zápas dorazili podpořit jejich soupeře.



Kdo chtěl poskytnout ubytování fanouškům Monaka, toho šlo na Twitteru poznat podle poznámky #bedforawayfans, tedy postel pro hostující fanoušky. Akci rozjel samotný klub, první zprávu si přeposlalo na Twitteru 28 tisíc uživatelů.

Fotbal sbližuje! Tohle dokázal po útocích v Dortmundu
Video se připravuje ...

Brzy se na internetu začaly objevovat fotografie fanoušků, kteří na neplánované návštěvě v dresech zasedli společně k večeři. „Tak to vypadá, když fotbal sjednotí svět,“ napsal jeden k popisku. Ze strany fanoušků Monaka pak zazněly slova o vděku za neplánovanou pohostinnost.

„Děkujeme všem, kteří pomohli akci postel pro hostující fanoušky,“ poděkoval ráno také dortmundský klub. Monacký klub nabídl svým příznivcům, kteří přenocovali v Dortmundu, finanční pomoc. Mohou získat částku až 80 eur (přes dva tisíce korun).

Fanoušci Dortmundu a Monaka u společné večeře
Fanoušci Dortmundu a Monaka u společné večeře

Čtvrtfinálový zápas byl přeložen na dnešek se začátkem v 18:45 a odehraje se pod výrazně zvýšeným policejním dohledem. Zvláštní ochranná opatření pro fotbalisty zavedla policie už v úterý. Celou noc také zajišťovala stopy na místě činu.

Incident, při kterém byl autobus poškozen na dvou místech, se odehrál zhruba deset kilometrů od stadionu vestfálského klubu po odjezdu týmu z hotelu. Dortmundská policie vychází z toho, že šlo o cílený útok na sportovce. Státní zastupitelství případ vyšetřuje jako pokus o zabití.

Ještě v noci se podrobil operaci španělský obránce Borussie Marc Bartra, který jako jediný v autobusu utrpěl při výbuchu zranění. V nemocnici skončil se zlomeninou v zápěstí, v paži měl střepy.

ONLINE útok v Dortmundu. Sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud