Jakub Dvořák
13. dubna 2017 • 19:15

Klopp o útoku na Dortmund: I když byli hráči v šoku, hráli. Jsem na ně pyšný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Borussii Dortmund strávil dlouhých sedm let. Spousta hráčů, které Jürgen Klopp pro první tým objevil, stále ještě patří mezi opory vestfálského celku. Když se proto současný kouč Liverpoolu v úterý dozvěděl o teroristickém útoku na týmový autobus, byl šokován. „Hodně jsem se o všechny bál,“ řekl Klopp ve čtvrtek anglickým novinářům.



Společně slavili úspěchy v bundeslize, kdy přerušil nadvládu Bayernu Mnichov. Dokonce klub z Vestfálska dovedl Jürgen Klopp i do finále Ligy mistrů. Klubu vtiskl novou filozofii. Pod jeho rukama prošel velkou revolucí. Jeho odkaz je nesmazatelný.

Fotbal sbližuje! Tohle dokázal po útocích v Dortmundu
Video se připravuje ...

Když se tak dozvěděl o úterních událostech, nevěřil vlastním očím. Zpráva o útoku na autobus Borussie se k němu dostala v okamžiku, když odjížděl z tréninkového centra Liverpoolu.

„Volal mi to Matt (tiskový mluvčí Liverpoolu, pozn. red.). V tu chvíli to pro mě bylo těžké. Vcítil jsem se do situace, ve které byli. Tu cestu z hotelu na stadion znám snad nazpaměť,“ popisoval své první myšlenky. „Hodně jsem se o všechny bál. V autobuse byla spousta lidí, které znám,“ dodal.

SESTŘIH Ligy mistrů: Dortmund - Monako 2:3. Ostře sledovaný duel rozhodl Mbappé
Video se připravuje ...

Běžně jsem s lidmi z Dortmundu v kontaktu, ale tentokrát se mi nechtělo v takové situaci je otravovat svými otázkami. Čekal jsem stejně jako zbytek světa, abych se dozvěděl, co se přesně stalo.“

Rozhodnutí hrát zápas hned druhý den, Klopp chápe. I když rozumí i stížnostem Dortmundu. „Bylo náročné najít jiný termín, zároveň by každý pochopil, kdyby hráči nechtěli hrát,“ uvedl.

„Byl jsem na Borussii velmi pyšný, že byla tak silná a nastoupila. Tým se snažil podat ten nejlepší výkon. I tak ale na klucích, které jsem dřív trénoval, šlo poznat, že jsou stále v šoku. Bylo jim to vidět v očích,“ řekl.

O tom vypovídá i pozápasový rozhovor tureckého záložníka Nuriho Sahina, který Kloppa v Dortmundu zažil. „Než jsem střídal a šel na hřiště, tak jsem vůbec nemyslel na fotbal. Jako by mi to zpětně všechno došlo,“ uvedl po utkání.

Kouč Dortmundu Thomas Tuchel po druhé inkasované brance
Kouč Dortmundu Thomas Tuchel po druhé inkasované brance

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud