11. září 2017 • 22:00

Češi z Basileje na Old Trafford. United můžeme porazit, překvapil Suchý

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českých fotbalistů v aktuálním ročníku fotbalové Ligy mistrů najdete jako šafránu – přesně tři. Patrik Schick ještě do prvního utkání v dresu AS Řím nezasáhne (více čtěte ZDE), ale zbývající dva české zástupce čeká hodně ostrý start. Basilej s brankářem Tomášem Vaclíkem a kapitánem Markem Suchým vstoupí do základní skupiny Ligy mistrů v úterý od 20:45 na hřišti Manchesteru United. Domácí hvězdy budou velkým favoritem, přesto Češi věří, že může jejich tým uspět.



Oči českých fanoušků budou v aktuální sezoně Ligy mistrů mířit také na švýcarskou Basilej, působiště brankáře Tomáše Vaclíka a Marka Suchého . Los jim přisoudil atraktivní a těžkou skupinu ve společnosti CSKA Moskva, Benfiky Lisabon a Manchesteru United.

Právě na hřišti anglického giganta s José Mourinhem na lavičce vstoupí v úterý od 20:45 do bojů v základní skupině Ligy mistrů. „Čeká nás velmi těžký zápas. Narazíme na jeden z nejlepších týmů současnosti, těšíme se,“ řekl po příletu do Anglie brankář Tomáš Vaclík.

VIDEO | Basilej odletěla do Manchesteru i s Vaclíkem a Suchým

Jeho kolega z obrany Marek Suchý zašel na předzápasové tiskové konferenci ještě dál. „Hrajeme proti velmi silnému soupeři, ale věřím, že můžeme vybojovat bod, nebo i vyhrát,“ věří si před zážitkem na Old Trafford kapitán švýcarského šampiona.

Basilej už na legendárním stadionu potrénovala a v úterním utkání ji čeká těžká šichta. Švýcaři ovšem nebudou chtít pouze bránit a budou chtít napravit sobotní domácí krach s Lausanne (1:2). Pomoci by jim měl i nizozemský útočník Ricky van Wolfswinkel.

Bývalý střelec Norwiche prostředí Old Trafford velmi dobře zná, ale v dubnu 2014 debaklu 0:4 nezabránil. „Je to náš útočník číslo jedna. Doufáme, že zítra bude mít svůj den,“ řekl na tiskové konferenci Marek Suchý, kterému dal za pravdu i trenér Raphael Wicky.

Přímé přenosy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal

Manchester United - FC Basilej (20:10 - 23:00, komentují Jiří Vrba, Aleš Svoboda, 02 TV Sport)
AS Řím - Atlético Madrid (20:10 - 23:00, Milan Štěrba, 02 TV Fotbal)
Bayern Mnichov - RSC Anderlecht (20:10 - 23:00, komentuje Martin Kubičík, 02 TV Fotbal)
Celtic FC - Paris Saint-Germain (20:10 - 23:00, Václav Pilný, 02 TV Fotbal)

Basilej už si zatrénovala na legendárním Old Trafford
Basilej už si zatrénovala na legendárním Old Trafford

„Ricky je fantastický, a to nejenom na hřišti, ale i mimo něj,“ uvedl muž, kterého čeká trenérská premiéra v Lize mistrů a hned proti jednomu z nejlepších trenérů současnosti. „Máme Manchester zanalyzovaný. Jsou velmi silní a v herní pohodě,“ ví hostující kouč.

Právě anglické mužstvo by mělo být favoritem skupiny A. „Máme velmi dobrou a těžkou skupinu. Manchester vidím jako velkého favorita,“ uvedl Raphael Wicky. Zda se jeho slova potvrdí, to naznačí už úterních 90 minut, které budou pro české legionáře i celou Basilej cennou zkušeností.

VIDEO | Marek Suchý pozdravil fanoušky z letiště

Góly

Domácí: 35. Fellaini, 53. R. Lukaku, 84. Rashford

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Blind – P. Pogba (C) (19. Fellaini), N. Matić – Mata (77. Rashford), Mchitarjan, Martial (69. Lingard) – R. Lukaku.

Hosté: Vaclík – Akanji, Suchý (C), É. Álvarez Balanta – Lang, Xhaka, Zuffi, B. Riveros (77. Oberlin) – Steffen, van Wolfswinkel (66. Bua), M. Elyounoussi.

Náhradníci

Domácí: Romero, Valencia, Darmian, Carrick, Fellaini, Rashford, Lingard

Hosté: Salvi, Sayed Gaber, Bua, Callà, Fransson, Schmid, Oberlin

Karty

Domácí: Young, Blind

Hosté: É. Álvarez Balanta, Lang, Xhaka

Rozhodčí

Buquet – Debart, Cano (všichni Francie)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Manchester Utd. 6 5 0 1 12:3 15
2. Basilej 6 4 0 2 11:5 12
3. CSKA Moskva 6 3 0 3 8:10 9
4. Benfica 6 0 0 6 1:14 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud