24. srpna 2017 • 16:11

Los Ligy mistrů: Vaclíka se Suchým čeká United, Real má skupinu smrti

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia ani Plzeň v předkolech Ligy mistrů neuspěli. Už počtvrté za sebou se tak ve švýcarkském Nyonu obešel los bez české účasti. V osudí byli jen Tomáš Vaclík s Markem Suchým, jejichž Basilej se ve skupině A střetne s Benficou, Manchesterem United a CSKA Moskva. Skupina smrti čeká na vítěze posledních dvou ročníků Real Madrid, který se střetne s Dortmundem, Tottenhamem a kyperským APOELem, který v play off zastavil Slavii.



Zbylí dva čeští zástupci ve fotbalové Lize mistrů brankář Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý z Basileje narazí v základní skupině A na Benficu Lisabon, Manchester United a CSKA Moskva. Obhájce trofeje Real Madrid se v "háčku" utká s Dortmundem, Tottenhamem a přemožitelem pražské Slavie ze 4. předkola APOELem Nikósie. Rozhodl o tom dnešní los v Monaku.

Český tým v základní skupině počtvrté za sebou chybí, naposledy startovala v hlavní fázi nejprestižnější klubové soutěže Plzeň v sezoně 2013/14. Slavia letos vypadla ve 4. předkole mistrovské části s APOELem, Plzeň ještě o kolo dříve v nemistrovské části s rumunským FCSB.

Program základních skupin Ligy mistrů začne 12. září a nový vítěz bude korunován po finále 26. května v Kyjevě. Real v minulé sezoně po finálové výhře 4:1 nad Juventusem Turín jako první v novodobé historii soutěže dokázal obhájit triumf a bude usilovat o vítězný hattrick.

Basilej s dvěma českými reprezentanty nemusí být ve skupině A bez šance na postup a má dobré vzpomínky i na vzájemný souboj s největším favoritem Manchesterem United. V roce 2011 totiž v rozhodujícím přímém duelu o postup do vyřazovací fáze porazila doma "Rudé ďábly" 2:1 a odsunula je na třetí místo. Zajímavý duel čeká kouče United Josého Mourinha, jenž v začátcích trenérské kariéry působil v Benfice.

Real si ve skupině zopakuje loňské souboje s Dortmundem. Oba duely tehdy skončily remízou 2:2 a Borussia před pozdějším vítězem soutěže vyhrála základní skupinu F.

Repríza souboje z minulého ročníku čeká také ve skupině D na Juventus Turín a Barcelonu. Italský šampion ve čtvrtfinále doma zvítězil 3:0 a poté si pohlídal postup bezbrankovou remízou v odvetě na Nou Campu. Na atraktivní zápasy dalších dvou spolufavoritů na celkové prvenství se mohou těšit fanoušci ve skupině B, kde Bayern Mnichov narazí na Paris St. Germain s čerstvou posilou útočníkem Neymarem.

Základní skupiny LM 2017/18:

Skupina A: Benfica Lisabon, Manchester United, Basilej, CSKA Moskva
Skupina B: Bayern Mnichov, Paris St. Germain, Anderlecht Brusel, Celtic Glasgow
Skupina C: Chelsea, Atlético Madrid, AS Řím, Karabach
Skupina D: Juventus, Barcelona, Olympiakos Pireus, Sporting Lisabon
Skupina E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor
Skupina F: Šachtar Doněck, Manchester City, Neapol, Feyenoord Rotterdam
Skupina G: Monako, Porto, Besiktas, Lipsko
Skupina H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL Nikósie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud